Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Aspoň to mám zadarmo, smial sa mladý hrdina Nitry

Len štvrtý štart v bránke Nitry premenil na druhé víťazstvo. V Košiciach dokonca nebol ďaleko od čistého konta.

04.01.2017 18:26
Juraj Halo Foto:
Víťazný tanec brankárov Nitry Juraja Hala (vpravo) a Frederika Foltána po triumfe v Košiciach.
debata

Duel ostatných dvoch slovenských šampiónov mal nečakaného hrdinu. Nitrianskych hokejistov potiahol v šlágri 35. kola Tipsport Ligy k víťazstvu 4:1 ešte len 21-ročný brankár Juraj Halo. Na horúcej pôde v Steel aréne kryl 38 z 39 striel domácich hráčov. Prekonal ho až päť minút pred koncom, už za rozhodnutého stavu (4:0), reprezentačný obranca Eduard Šedivý.

„V Košiciach sa nevyhráva často, o to je víťazstvo pre mňa cennejšie. Chalani podali úplne iný výkon, než aké sme predvádzali vonku doteraz. Mali sme menej vylúčených a hneď to išlo. Keby sme takto disciplinovane hrali na ľade súperov častejšie, mali by sme z vonka istotne viac bodov,“ hovorí odchovanec topoľčianskeho hokeja.

Nitrania si ho do mužstva vybrali v lete po vydarenej minulej sezóne v bránke druholigistu. Pri stabilnej jednotke Michalovi Valentovi však veľa šancí nedostával, a do polovice decembra absolvoval len necelé dve tretiny zápasu v Banskej Bystrici.

Teraz odchytal tri stretnutia za sebou, pripísal si dve výhry a inkasoval spolu šesť gólov. „Za šancu som strašne rád. Veď som na ňu čakal asi štyri mesiace. Mohlo z toho byť aj čisté konto, ale výhra vonku je pre mňa tiež cenná. Navyše, za shutout by som platil. Teraz to mám aspoň zadarmo,“ smeje sa bývalý mládežnícky reprezentant a účastník Univerziády.

V Košiciach zaujal nielen výkonom, ale aj oslavou víťazstva. Po poslednom hvizde si ešte na ľade krátko zatancoval s náhradníkom Frederikom Foltánom. „Máme to dohodnuté už dlhšie. Taký náš víťazný tanec. No nie len s Frederikom, aj s Mišom – keby bol na lavičke on,“ prezrádza Halo.

Trenčín povedie Kobezda

Posledný tím súťaže mení po druhý raz v sezóne trénera. Na lavičku Dukly Trenčín zasadne trojica Ján Kobezda, ktorý je aj generálny manažér mužstva, Július Pénzeš a Viliam Čacho. Vedenie odvolalo Čecha Josefa Turka (ten ešte v októbri vymenil krajana Miloša Holaňa) s Róbertom Petrovickým. „Hlavný tréner budem preto, že som zodpovedný za to, aké mužstvo sme poskladali. Preto musím ukázať, že to malo význam,“ vysvetlil Kobezda svoje rozhodnutie pre klubový web.

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Nitra #Juraj Halo