Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Holenda: Sme frustrovaní. Chceme začať víťaziť

Šesť prehier za sebou, v ktorých inkasovali až 32 gólov, ich zosunulo na poslednú priečku tabuľky.

29.12.2016 17:00
Matúš Holenda Foto: ,
Matúš Holenda.
debata

Na chvoste Tipsport Ligy sa aj po 33. kole nachádzajú hokejisti Dukly Trenčín. Štvrtková prehra v Poprade 2:3 bola už šiestou v poradí. Na oba góly hostí asistoval tretí najproduktívnejší obranca súťaže Matúš Holenda.

"V prvých dvoch tretinách sa nám aj napriek viacerým šanciam nepodarilo skórovať. Naopak, trikrát sme inkasovali a súper bol na koni. Snažili sme sa v poslednej dvadsaťminútovke hru viac otvoriť a zápas otočiť. Ťažko povedať, čo rozhodlo. Dva góly prišli dosť neskoro, možno sme urazili aj hokejovú šťastenu. Nakoniec sa nám nepodarilo zabodovať,” zhodnotil zápas.

Bronzový medailista z majstrovstiev sveta dvadsaťročných spred dvoch rokoch vidí príčinu prehry i poslednej priečky v tabuľke najmä v steleckej nemohúcnosti Trenčanov.

"Mám pocit, že nám v zápase i počas celej sezóny chýbajú šťastné odrazy, ktoré by viedli ku gólom. Určite by nás to pozdvihlo aj v Poprade a posunulo k bodom. Kým my takéto situácie nedokážeme zužitkovať, súperi áno. Aj to môže byť jeden z rozdielov, prečo sme zatiaľ v tabuľke tam, kde sme,” zamyslel sa.

Na nepriazeň hokejovej šťasteny existuje podľa Holendu len jediný recept. "V tíme je dosť zlá situácia, sme frustrovaní. Každý z nás sa snaží o to, aby sa začalo vyhrávať čo najskôr. Musíme dúfať, veriť, zaťať zuby a bojovať jeden za druhého. Nemôžeme poľaviť. Ak budeme tvrdo pracovať, zlomíme nepriaznivú sériu a začneme víťaziť.”

Najbližšiu možnosť vyhrať prvýkrát od 6. decembra, keď zdolala Nové Zámky 4:3 po samostatných nájazdoch, bude mať Dukla už v piatok. Od 18.00 doma privíta lídra z Banskej Bystrice.

"Pred zápasom sme si povedali, čo musíme robiť, aby sme uspeli. Je potrebné zjednodušiť hru, tlačiť sa do brány a najmä veriť, že dokážeme uspieť aj proti Bystrici. Tabuľka je vyrovnaná, každý z tímov má svoju kvalitu. Nevidím dôvod, prečo by sme nemohli lídra zdolať. Verím, že práve s ním ukončíme zlú sériu a začneme novú – víťaznú.”

Po spomínanom víťazstve nad nováčikom prišli tri vysoké prehry – 2:6 vo Zvolene, 3:6 doma proti Žiline a 2:9 u majstra z Nitry. Dvadsať stretnutí pred koncom základnej časti neskladajú zverenci Josefa Tureka svoje zbrane.

"Môžeme v nich ešte poriadne zabodovať. Úcasť v play off je stále otvorená. Chceme sa jednoznačne prepracovať na priečku, ktorá nám ho zaručí. Vyraďovacia fáza je nová súťaž. Nikto nikdy nevie, ako dopadne. Môže sa pokojne stať, že v ňom pôjdeme ďaleko. Bol by som veľmi šťastný, keby sa nám to podarilo, lebo som pravý Duklák,” uzavrel trenčiansky odchovanec Holenda.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dukla Trenčín #Tipsport extraliga #Matúš Holenda