Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Brankár Nových Zámkov Chovan: Dočasné riešenie prinieslo ovocie

Gólové hody, dôležité víťazstvo nad priamym konkurentom v boji o play off a odlepenie sa z poslednej priečky.

27.12.2016 19:20
Ján Chovan Foto:
Nechceli sme, aby nám Poprad bodovo výraznejšie odskočil, priznal po presvedčivom víťazstve 7:2 brankár Nových Zámkov Ján Chovan.
debata

Hokejisti Nových Zámkov mali v pondelok na Štefana dôvod na radosť i spokojnosť. Na domácom ľade rozstrieľali Poprad 7:2 a posunuli sa pred Trenčín na deviatu priečku Tipsport Ligy. Navyše, od ôsmeho Popradu ich delia už len štyri body a oproti Podtatrancom majú zápas k dobru.

„Bolo to pre nás veľmi dôležité víťazstvo. Nechceli sme, aby nám Poprad bodovo výraznejšie odskočil. Byť na poslednej priečke, nie je nič príjemné. Navyše, takáto výhra dodá mužstvu viac sebavedomia i chuti do každodennej práce. Súperovi chýbali niektorí kľúčoví hráči. My sme to využili, dobre vstúpili do zápasu a konečne strelili prvý gól. Potom nám to tam padalo, ako už dávno nie,“ usmieva sa jeden z hrdinov ostatných stretnutí Ján Chovan.

Skúsený brankár, ktorý v minulosti vyhral so Slovanom titul a má aj primát z Kazachstanu, je momentálne najmä športovým riaditeľom klubu. Do bránky sa po prvý raz v sezóne postavil po reprezentačnej prestávke – ako dočasné riešenie. Bez poriadneho tréningu odchytal tri zápasy, inkasoval v nich deväť gólov a mužstvu pomohol získať štyri veľmi cenné body (Novozámčania najprv podľahli Nitre 2:3, následne získali bod v Košiciach po prehre 3:4 po predĺžení a v pondelok rozstrieľali Poprad).

„Náš prvý brankár Joakim Lundström bol zranený. Mladého Škorvánka sme nechceli hodiť do vody v takej náročnej situácii, aby sme ho psychicky nezničili, preto som sa do bránky postavil ja. Stále to však považujem za dočasné riešenie a verím, že Joakim bude čo najskôr fit a Stano mu potom bude robiť dvojku. Teraz mám totiž najväčšie starosti sám so sebou. Ešte, že sme vyhrali, ľahšie sa odbúrava únava a napätie,“ prezrádza Chovan.

Nováčik mal pred sezónou smelé ciele. Prezident František Sucharda avizoval semifinálový ambície. Hoci sa mužstvu nedarí, ciele sa príliš nemenia.

„Liga je veľmi vyrovnaná. Každý môže zdolať každého. V klube vládne optimizmus. Rovnako, ako náš prezident, aj ja som maximalista. Doterajší priebeh súťaže nám ukázal, že nie je jednoduché, poskladať cez leto káder, ktorý by sa okamžite bil o popredné priečky. To, že sme teraz dole, ale neznamená, že sa nemôžeme posunúť výrazne vyššie. Pomaly sa aj v zápasoch prejavuje zlepšená práca v tréningoch,“ dodáva Chovan.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Chovan