Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žilinčania plnia tichý plán. Chýbajú len diváci

V minulej sezóne sa po troch rokoch trápenia a dvoch zvládnutých barážach konečne prebojovali do vytúženého play off.

06.12.2016 09:00
žilina, rozhodca, Foto: ,
Radosť hokejistov Žiliny.
debata

Teraz sú hokejisti Žiliny najpríjemnejším prekvapením prvej polovice tipsportligového ročníka. V nedeľu zdolali zverenci Milana Jančušku Poprad 2:1 po samostaných nájazdoch, čím natiahli víťaznú sériu na tri stretnutia.

Naďalej im patrí štvrtá priečka za trojicou favoritov Banská Bystrica, Košice, Nitra. Hoci odstup Žilinčanov od ich prenasledovateľov nie je veľký (aktuálne tri body pred Liptovským Mikulášom), hore sa držia už dlhší čas a ich postavenie rozhodne nie je dielom náhody.

Spokojnosť nepreceňujú

„V klube sme spokojní, ale nechceme to preceňovať. Preto netvrdíme, že to je momentálne úžasné ani nič podobné. Káder sme skladali tak, aby sme sa držali v tabuľke hore. Jeho kvalita tomu zodpovedá. Rozostupy sú síce malé, otvorene však poviem, že náš tichý plán bol držať sa do piatej priečky,“ hovorí športový riaditeľ Imre Valášek.

Hlavný cieľ – prebojovať sa do play off – zatiaľ vedenie klubu nemení. Neskrýva však ani snahu umiestniť sa po základnej časti tak, aby sa vo štvrťfinále mužstvo spod Dubňa vyhlo tímom z prvej trojky. „V play off je to vždy o momentálnej forme. Určite by to však bola pre nás výhoda, keby sme nemuseli hrať proti Košiciam, Nitre či Banskej Bystrici. Radi by sme prešli cez prvé kolo, ale to je momentálne ešte veľmi, veľmi ďaleko. Čo nás momentálne najviac teší je, že sa už na nás úplne inak pozerajú súperi. Do Žiliny sa už nechodí vyhrávať,“ vraví Valášek. Podľa jeho slov stojí za dobrým umiestnením kvalitná práca nielen v aktuálnej, ale už i v predošlej sezóne. Žilina, na rozdiel od predchádzajúcich rokov, teraz budovala káder dlhodobo. Za kormidlom stojí už v druhej sezóne po sebe skúsený tréner Jančuška, vedenie poskladalo dobre fungujúci mančaft.

„Konečne máme všetci dobrý pocit z našej roboty. Víťazstvá i priebežné umiestnenie sú pre nás zadosťučinením. Poučili sme sa z chýb z minulosti. Pod výsledkami sú podpísaní hráči, ale aj celý realizačný tím a vedenie klubu,“ teší funkcionára, ktorý v klube pracuje od leta 2013.

Plánujú veľké prekvapenie

V jeho prvých dvoch sezónach obsadili Žilinčania zhodne desiatu priečku a extraligovú príslušnosť si museli udržať v baráži (zdolali Bardejov 4:1 na zápasy, resp. Detvu rovnako 4:1). Naposledy už Žilinčania miešali karty oveľa viac, skončili siedmi, od piateho miesta ich delil jediný bod. V play off podľahli Nitre 0:4 na zápasy, neskoršiemu majstrovi vzdorovali dôstojne a ani raz neprehrali o viac než dva góly.

„Stále sme sa zlepšovali, i keď spočiatku sa to príliš na výsledkoch neprejavovalo. Teraz sme udržali polovicu kádra a doplnili ho tak, aby doň noví hráči vhodne zapadli. Z vlastných skúseností už dobre vieme, že keď otočíte 40, 50 či viac hokejistov počas sezóny, nemôže to fungovať,“ priznáva.

Jediné, čo ho v doterajšom priebehu ročníka mrzí, je návštevnosť. Síce sa zvýšila, málokedy klesá pod tisícku, ale na ostatný súboj s Popradom prišlo len 575 divákov.

"Snažíme sa robiť maximum, aby sme prilákali ľudí. Hráči podávajú dobré výkony. Návštevnosť sa zvýšila asi o desať percent. No máme tvrdú konkurenciu vo futbale. MŠK je suverénne prvý, hrá výborný futbal a nejako často nám kolidujú termíny. Aj teraz hrali futbalisti doma v sobotu, ľudia poriadne vymrzli a v nedeľu radšej ostali doma, keďže zápas dávala aj televízia.

Futbalisti však budú mať čochvíľa zimnú prestávku, tak azda nám to pomôže," vysvetľuje Valášek a prezradí, že v klube chystajú prekvapenie: „Dvadsiateho druhého decembra na súboj so Zvolenom chystáme veľkú bombu. Verím, že priláka ľudí a začnú chodiť na zimák vo väčšom počte.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tipsport extraliga #MsHK Žilina