Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hudec: V šatni to funguje, ale na ľade nám to neladí

Vedeniu sa cez leto podarilo poskladať káder, ktorý nováčika predurčoval na boj o popredné priečky. Pohľad na tipsportligovú tabuľku však jednoznačne ukazuje, že hokejisti Nových Zámkoch zatiaľ ani zďaleka nenapĺňajú vysoké klubové ambície.

28.11.2016 21:00
Michal Hudec Foto: ,
Michal Hudec.
debata

Hráči i funkcionári však veria, že víťazstvo nad lídrom z Banskej Bystrice 3:2 po predĺžení ich nakopne a posunú sa v tabuľke výrazne vyššie. Vďaka dvom bodom z nedele sa Nové Zámky odpútali z poslednej priečky. Poprad však preskočili len o skóre.

„Všetci dúfame, že duel s Banskobystričanmi bude pre nás potrebný impulz. Potrebujeme získať späť sebavedomie. Káder totiž máme silný a jeho potenciál je obrovský, len ho zatiaľ nedokážeme využiť,“ naznačuje kapitán mužstva Michal Hudec a následne svoju myšlienku rozvije: „V tíme máme plno skúsených hráčov a popri nich aj zástupcov mladšej generácie. Chýba nám však potrebná chémia. Nie v kabíne, tam funguje všetko ako má. Hoci sú v nej Slováci, Česi, Fíni, Švédi aj Kanaďan, kolektív je fajn. Ako ľudia si rozumieme. Horšie je to na ľade. Tam to ešte potrebujeme doladiť.“

Pred výhrou nad Banskou Bystricou ťahali hráči nováčika trojzápasovú sériu prehier. Najviac ich mrzela aj nahnevala blamáž v Poprade (0:7). Tá mala za následok aj odvolanie trénera Júliusa Pénzeša – po Miroslavovi Chudom už druhého v sezóne.

„Nie je to nič príjemné. Každý tréner má totiž svoje zvyky a svoj štýl, ktorému sa treba prispôsobiť. Vedenie klubu však hľadá správneho človeka na lavičku a asi sa mu to ešte nepodarilo. Dôležité je, že sa všetci chceme naštartovať, aby sme naplnili naše spoločné ambície. Okrem trénerov sa výrazne menilo aj zloženie tímu, ale to neznamená, že v klube je dusno. Práve naopak, komunikujeme navzájom a hľadáme cestu,“ hovorí skúsený útočník, ktorý získal v slovenskej lige so Slovanom štyri majstrovské tituly.

Dobrou správou pre klub i jeho fanúšikov je fakt, že hoci Novým Zámkom patrí až deviata priečka, na Zvolen na piatej strácajú len päť bodov. „To je pravda. Letmý pohľad na tabuľku je nepríjemný, ale odstupy sú naozaj malé. Potrebujeme potiahnuť víťaznú sériu, zvládnuť aspoň štyri zápasmi a hneď to bude vyzerať oveľa pozitívnejšie. Mnohí nás pred sezónou podľa získaných posíl pasovali vysoko, ale nie je jednoduché skĺbiť toľko národností do fungujúceho tímu,“ dodal Hudec.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tipsport extraliga #HC Nové Zámky #Michal Hudec