Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na ľade som sa cítil výborne, vraví šesťbodový Ručkay

Po zlomenine nohy sa vrátil do extraligového kolotoča vo veľkom štýle. Útočník Dukly Trenčín Jakub Ručkay si na tohtoročnú premiéru v Tipsport Lige musel počkať až do 21. kola. Oplatilo sa.

21.11.2016 18:02
Jakub Ručkay Foto: ,
Jakub Ručkay.
debata

V piatkovom stretnutí v Žiline to bol jeho večer. Na víťazstve jeho mužstva 4:3 v predĺžení sa podieľal dvomi gólmi i dvomi asistenciami.

„Trochu som cítil deficit síl. Na konci som bol zadýchaný a občas som odfukoval. Spoluhráči mi však pomohli, dobre sme sa dopĺňali. Na ľade som sa cítil výborne. Verím, že to s pribúdajúcimi zápasmi bude už len lepšie,“ vravel strelec rozhodujúceho presného zásahu.

Formácia Jakub Ručkay, Peter Ölvecký, Marcel Hossa režírovala nielen úspech pod Dubňom, ale aj domácu presvedčivú výhru nad majstrovskou Nitrou. Víťazstvo 5:1 má pre Trenčanov horkú príchuť.

„Hralo sa mi s chalanmi veľmi dobre. Som rád, že mužstvo potiahla práve naša formácia. S Marcelom aj Ölvim sme si sadli. Žiaľbohu, v nedeľu sa Peťo zranil a ešte stále nevieme, čo s ním bude. Nepríjemne sa zrazil s protihráčom a potom sa sťažoval na bolesť v kolene. Išiel na magnetickú rezonanciu, tá ukáže viac. Snáď to nebude nič vážne,“ želá si.

Hlavnou hviezdou stretnutia bol Marcel Hossa, zaťažil konto Nitry tromi gólmi. „V šatni naňho už čaká ortieľ s tým, koľko musí za hetrik zaplatiť. Určite ho to neminie,“ smeje sa Ručkay, ktorý si pripísal dve asistencie.

„Marcel nás piatimi gólmi potiahol k piatim bodom. Konečne mu to tam popadalo. Všetci dúfame, že mu to bude sypať aj naďalej. Sme výborná partia. Verím, že ak sa nebude dariť našej pätici, pomôže ďalšia.“

Tridsaťdvaročný rodák z Piešťan je rád, že sa mužstvo po neúspešných výsledkoch vrátilo na víťaznú vlnu. Podľa neho je dôležité, aby Dukla na nej zostala čo najdlhšie a naplnila predsezónny cieľ.

„Musíme bodovať pravidelne, nie občas. Myslím si, že sme si začali viac veriť. Chceme si vybojovať čo najlepšiu pozíciu pred vyraďovacou fázou. Radi by sme sa ocitili okolo štvrtého či piateho miesta. Sme schopní to dosiahnuť. Do konca základnej časti je ešte veľa zápasov, na štvrtú Žilinu strácame len tri body,“ vysvetľuje.

Najbližšia prekážka za naplnením predsezónnych ambícií čaká Trenčín už dnes. Od 17.30 sa predstaví na ľade druhých Košíc.

„Do Steel Arény pôjdeme s pokorou. Máme formu a treba si ju udržať. Ak si siahneme na dno síl, môžeme pomýšľať na body. Musíme si veriť a pracovať tímovo ako v ostatných dvoch stretnutiach. Výsledok by sa mal dostaviť,“ uzavrel Ručkay.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jakub Ručkay