Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Duklu ubíjajú prehry, ale zo semifinálového cieľa nezľavuje

Ťahajú odstrašujúcu sériu, tlačí ich stále nižšie v tabuľke. Hokejisti Trenčína prehrali, s výnimkou dvoch víťazstiev nad dvadsiatkou, deväť zápasov po sebe.

14.11.2016 20:00
Dukla Trenčín Foto: ,
Radosť hráčov Dukly Trenčín.
debata

Výsledkom nepríjemnej šnúry je ôsma priečka. Nové Zámky na deviatej majú o bod a posledný Poprad o štyri body menej. Oba tímy však majú jeden zápas k dobru.

„Musíme v prvom rade zlepšiť efektivitu. Šance si vypracujeme, ale nedávame góly ani z najvyloženejších. Navyše, v najnevhodnejšom čase vždy inkasujeme… Musíme však zlepšiť aj prístup hráčov k zápasom. Treba naplno bojovať a nechať na ľade viac,“ tvrdí generálny manažér Dukly Ján Kobezda.

Hoci priznáva, že výsledková séria je hrozivá, nestráca optimizmus ani dôveru v mužstvo. „Neostáva nám nič iné, len sa z toho dostať. Hráčska kvalita tu je, len treba nájsť ingredienciu, ktorá nám chýba, aby sme namiesto prehier o gól vyrovnané zápasy o gólik vyhrávali,“ hovorí presvedčivo.

Aký recept ponúka? „Potrebujeme sa zbaviť nepríjemnej deky, ktorá na nás padla. Pomôže poctivá práca na každom tréningu i v stretnutiach. Ak budú chlapci brať každý zápas, ako by šlo o finále, zlomíme to,“ naznačuje a k pohľadu na tabuľku dodáva: „Je klamlivá. Naši súperi totiž majú nejaké zápasy k dobru. Neprikladáme tomu veľký význam. Viac ma mrzí hra. Keď začneme pravidelne vyhrávať, nemusíme sa o tabuľku vôbec zaujímať. Rovnako, ak budeme naďalej hrať ako doteraz, aj bez pohľadu na ňu je jasné, kde sa budeme nachádzať. Dôležité je, aby sme produkovali hokej, na aký máme mužstvo.“

V nedeľu si na stretnutie s Martinom (3:4) na zimný štadión našlo cestu len 838 divákov. Nemrzí to vedenie Dukly viac než samotné výsledky?

„Ono je to prepojené. Nemôžeme čakať, že príde dvetisíc ľudí, keď dosahujeme výsledky, aké dosahujeme. Musíme zlepšiť hru, začať vyhrávať a diváci prídu. Potrebujeme ich presvedčiť dlhšou víťaznou šnúrou. Opäť nám začnú veriť a prídu,“ vraví Kobezda.

Trenčania hovorili pred začiatkom sezóny o semifinálovej túžbe. Dobrou správou pre fanúšikov Dukly je, že zo svojich cieľov nezľavujú.

„Nevidím na to dôvod. Máme za sebou len dve šestiny súťaže. Väčšina zápasov je pred nami. Považovať za úspech to, keď sa dostanete do play off, je pre mňa bezpredmetné. Stanovili sme si vyššie méty a nič sa na tom nemení,“ poznamenáva.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dukla Trenčín #Tipsport extraliga