Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Popradčanov povedie Ozimák, Šupler bude konzultantom

Popradských hokejistov povedie do konca tejto sezóny nová trénerská dvojica Marcel Ozimák a František Štolc ml.

07.11.2016 12:35 , aktualizované: 13:56
Marcel Ozimák Foto: ,
Hlavný tréner HK Poprad Marcel Ozimák.
debata

Doterajší tréner A-tímu HK Poprad Petr Jonák skončil nielen pri prvom tíme, ale aj v ostatných funkciách, ktoré ho spájali s popradským hokejom.

Štyridsaťtriročný Ozimák bol donedávna asistent v klube Kontinentálnej hokejovej ligy Avtomobilist Jekaterinburg. V seniorskom hokeji to bude pre bývalého hráča Nitry či Levíc Ozimáka premiéra v pozícii hlavného kormidelníka, okrem Jekaterinburgu bol asistentom aj v Nitre. V minulosti pracoval tiež pri slovenskej reprezentácii do 17 rokov a v klube juniorskej MHL Draguny Možajsk. V hokejovom prostredí je známy aj svojou prácou s mládežou.

„Nemám čo stratiť, ja sa toho vôbec nebojím. V živote nemám rád istoty, ale šance. A viesť popradské mužstvo je pre mňa výzva. Chcem pomôcť ľuďom, ktorí ma oslovili. Verím, že so súčasnou situáciou sa bude dať niečo robiť,“ uviedol Marcel Ozimák na stretnutí s médiami v Poprade.

„Sme v ťažkej situácii, ale nie neriešiteľnej. Chcel by som sa poďakovať aj doterajšiemu trénerovi Jonákovi za odvedenú prácu. Nový kouč dodá kabíne nový impulz. Verím, že sa odlepíme z dna. Klub pracuje, nemá dlhy a všetky záväzky máme vyrovnané,“ povedal za hráčov útočník a kapitán mužstva Arne Kroták. Na otázku, že aj tento tréner je mladší ako on, skúsený 44-ročný útočník odpovedal: „Na to si už pomaly zvykám.“

Druhou popradskou novinkou je angažovanie bývalého reprezentačného trénera Júliusa Šuplera na pozíciu konzultanta, poradcu či metodika. „Aj v tomto prípade platí, že chceme niečo zmeniť a nastaviť veci tak, aby sme dosahovali lepšie výsledky,“ uviedol výkonný riaditeľ popradského klubu Ľudovít Jurinyi.

Pod Tatrami až dosiaľ riešili nevyhovujúce výsledky v novej tipsportligovej sezóne odchodmi a príchodmi hráčov za pochodu. Len nedávno sa rozlúčili s kanadským obrancom Keevinom Cuttingom a slovenským útočníkom Alexom Výhonským. Popradčania získali z 18 zápasov iba 16 bodov a v tabuľke najvyššej súťaže sú so skóre 37:59 na poslednom 10. mieste. Deviaty Martin má o šesť bodov viac, ale o štyri odohrané zápasy menej v dôsledku šarapatenia infekčnej virózy v tíme.

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Poprad #Július Šupler #Marcel Ozimák