Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V piatok na 99 % nastúpime, tvrdí prezident hokejistov Martina

Pre výskyt žltačky v kabíne vynechali štyri stretnutia. Podľa najhoršieho scenára dokonca hrozilo, že nebudú môcť hrať až do začiatku decembra.

07.11.2016 11:03 , aktualizované: 16:20
Košice, Martin Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Táto alternatíva, ktorá by mala pravdepodobne za následok nedohratie tipsportligovej sezóny, je našťastie s najväčšou pravdepodobnosťou zažehnaná. Hokejisti Martina by mali v piatok nastúpiť na domáci súboj 18. kola proti Košiciam.

„Keďže sa infekčné ochorenie viac nerozšírilo, všetko nasvedčuje tomu, že nás okresná hygienička vo štvrtok uvoľní spod karantény. Na 99 percent budeme v piatok s Košicami hrať,“ potvrdil dobrú správu prezident martinského MHC Michal Taliga.

Český legionár Vítězslav Bílek i sedemročný hráč miestnej prípravky, u ktorých potvrdili hepatitídu typu A, sú už v domácom liečení. „Našťastie nemali vážnejšie zasiahnutú pečeň, čo býva pri žltačke najväčší problém. Víťa musí mesiac úplne pauzovať, ďalší začne len s postupnou záťažou. Preto je ťažké odhadnúť, kedy sa vráti na ľad. Veríme však, že jeho rekonvalescencia pôjde dobre a ešte nám v tejto sezóne pomôže,“ naznačil Taliga.

Všetci hráči z martinskej šatne sa podrobili povinnému očkovaniu, po ktorom mali pár dní nariadenú zníženú námahu. Už pred týždňom však začali s pozvoľným tréningom. Dnes by mali ešte absolvovať kontrolné odbery.

„Pomohol nám aj asociačný termín. Vynechali sme len štyri kolá, čo sa dá dobehnúť. Ak by ich bolo výrazne viac, ťažko by sme mohli pokračovať v sezóne,“ dodal Taliga.

Agentúrny článok bol nahradený autorským.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #MHC Martin