Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Handlovský: Konečne potvrdzujeme, na čo máme

Päť víťazstiev za sebou umocnených veľmi cenným nedeľňajším triumfom na ľade majstrovskej Nitry. Hokejisti Žiliny ťahajú v Tipsport Lige sympatickú sériu, vďaka ktorej sa vyšvihli po slabom vstupe do súťaže už na šiestu priečku.

24.10.2016 16:26
LukṚ Handlovský Foto: ,
LukṚ Handlovský.
debata

Na Liptovský Mikuláš na štvrtej priečke strácajú len dva body, Trenčín má o bod viac, no zároveň odohral o dva zápasy viac.

Zverenci Milana Jančušku vyhrali v 15. kole v Nitre v divokej prestrelke 6:4, hoci po dvoch tretinách prehrávali. Paradoxne, nad Nitranmi zvíťazili aj v domácom prostredí – v 6. kole 3:2 po predĺžení.

„Nevravel by som hneď, že to na nich vieme,“ rozosmeje sa Lukáš Handlovský, ktorý sa v nedeľu zaskvel štyrmi asistenciami. „Bol to dobrý zápas. Potvrdilo sa, že hráme lepšie s kvalitnejšími súpermi, zatiaľčo s tímami z nášho tabuľkového okolia sa viac trápime. Iste nám trochu pomohlo, že Nitre chýbal brankár Valent. Možno aj preto padlo tak veľa gólov, pod ktoré sa podpísalo aj priveľa vylúčených,“ tvrdí 30-ročný útočník.

Žilinčania odštartovali víťaznú sériu už pred dvoma týždňami ubojovaným domácim zápasom s Novými Zámkami (5:4 pp). Následne vyhrali v Trenčíne (4:1), so Zvolenom (6:4) a v Piešťanoch nad dvadsiatkou (3:0).

„Možno nám dobre padlo aj to, že sa v piatok nehralo v Martine, keďže s dvadsiatkou sme hrali vo štvrtok. Ostalo nám tak viac síl na otočenie zápasu v Nitre. Prečo sme začali vyhrávať? Lebo konečne strieľame góly. Mužstvo máme celkom dobré, výborného brankára tiež, len sme sa strelecky trápili a často prehrávali o gól či dva. Radi by sme šnúru ešte natiahli. Do reprezentačnej prestávky nás čakajú už len dva súboje,“ približuje rodák z Banskej Bystrice.

O dobrej atmosfére v šatni svedčí aj fotka trénera Jančušku so šľahačkou v tvári, ktorú pridal klub na svoju facebookovú stránku. „Mal narodeniny, tak sme na neho nemohli zabudnúť. Keď sa mužstvu akurát darí, je väčší priestor na podobné žartíky. Akciu zrealizoval kapitán Marek Hovorka. Tréner asi čosi tušil, tak sme mu tortu neodovzdali na ľade, ale až v šatni,“ smeje sa Handlovský.

Šikovnému krídelníkovi to zatiaľ nesype ako v predošlých ročníkoch, dal len tri góly, no asistencií už má 12, čo je druhý najvyšší počet v lige. „Tak to chodí. Niekto musí strieľať, iný nahrávať. Keďže obaja moji spoluhráči Marek Hovorka aj Matúš Matis sa nejako rozstrieľali, tak ostáva špinavá robota najmä na mňa. No ani v najmenšom mi to nevadí. Dôležité je, že spoločne pomáhame mužstvu k bodom do tabuľky,“ tvrdí. Aké majú v Žiline ambície?

„Vieme, že liga je vyrovnaná. Takmer všetky kluby sa pred sezónou posilnili. Aj my však máme dobrý káder a chceme, aby to bolo vidieť aj v tabuľke. Stred, kde sa nachádzame aj teraz, by bol pre nás dobrý,“ naznačuje Handlovský.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lukáš Handlovský