Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nemám sa za čo hanbiť, vraví po odchode Chudý

Len sedem kôl trvalo, kým v Tipsport Lige padla prvá trénerská hlava.

28.09.2016 20:00
Miroslav Chudý Foto: ,
Miroslav Chudý.
debata (1)

Kabínu nováčika najvyššej hokejovej súťaže z Nových Zámkov už nevedie Miroslav Chudý. V utorok ho po nepresvedčivých výsledkoch vedenie klubu odvolalo. Mužstvo dočasne povedie dvojica asistentov Ivan Černý a Juraj Rehák.

„Tréner Chudý pri kormidle Nových Zámkov končí po nespokojnosti vedenia s výkonmi aj predvedenou hrou. Väz mu zlomili najmä tri posledné prehry v Poprade (1:2), doma s Banskou Bystricou (2:9) a proti Liptovskému Mikulášu (2:3). Pán Chudý je výborný kouč, ďakujeme mu za predvedenú prácu. Mužstvo v najbližších dvoch dueloch vonku v Martine a doma s Trenčínom povedú asistenti,“ povedal generálny manažér klubu Michal Tóth.

Po ôsmich zápasoch sú Novozámčania s deviatimi bodmi na siedmej priečke. Podľa Tótha má mužstvo na viac.

„Už po prvej tretine domáceho stretnutia s Banskou Bystricou začali z tribún odchádzať diváci. Museli sme na to zareagovať, pretože v kabíne je dostatočná kvalita na lepšie výsledky. Trénerský chlebíček je nevďačný. Keď sa darí, všetko je v poriadku. Ak však príde kríza, je prvý na rade,“ dodal Tóth.

Chudý prišiel do mužstva v decembri minulého roka a premiérovo ho priviedol do najvyššej súťaže. Smelé plány oboch zúčastnených strán na koniec v hornej polovici tabuľky však dostali trhlinu už v úvode nového ročníka.

„Zostal som z toho prekvapený. Ťažko povedať, kedy a prečo sa takto rozhodli. Povedali mi, že klub potrebuje zmenu na trénerskej lavičke. Nemám sa za čo hanbiť, moje svedomie je čisté. Urobil som kus dobrej roboty a s týmito pocitmi z Nových Zámkov odchádzam,“ uviedol 54-ročný kormidelník.

Hoci jeho odvolanie prišlo veľmi skoro, Chudý v ňom našiel aj pozitíva. „Hokej a trénovanie ma veľmi baví. Točím sa v ňom už roky. Rozhodne nie som posledný tréner, ktorý opustil extraligovú lavičku. Budem trpezlivo čakať na ďalšiu príležitosť. Ak príde, zvážim ju,“ dodal.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Tipsport extraliga #HC Nové Zámky #Miroslav Chudý