Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Matúš Holenda: V Dukle máme kvalitu. Chceme sa držať hore

Na dva góly prihrával a tretí - víťazný strelil. Mladý obranca Dukly Trenčín Matúš Holenda bol hrdinom nedeľňajšieho tipsportligového stretnutia v Banskej Bystrici. Necelých desať minút pred koncom strelou od modrej čiary rozhodol o víťazstve hostí 3:2.

26.09.2016 15:34
Matúš Holenda Foto: ,
Matúš Holenda.
debata

„Veru, taký zápas som medzi seniormi ešte neodohral. V mládežníckych kategóriách sa mi pošťastilo nazbierať azda aj viac bodov, ale to sa nedá porovnávať. Je veľmi príjemné pomôcť takýmto spôsobom spoluhráčom k zisku troch bodov. Gól i asistencie sú super, ale najdôležitejšie sú predsa len víťazstvá,“ zdôrazňuje bronzový medailista z juniorského svetového šampionátu z roku 2015.

Banská Bystrica v piatok rozstrieľala Nové Zámky na ich ľade 9:2 a favoritom bola i o dva dni.

„Vieme, že Banskobystričania majú silný káder. Máme pred nimi zdravý rešpekt, ale každý zápas je iný a preto sme šli aj do tohto s cieľom vyhrať. Domáci produkovali ofenzívny nátlakový hokej a my sme sa zväčša bránili. Stálo pri nás aj šťastie a zvládli sme to. Výhra vonku nám vždy dvihne náladu,“ priznáva 21-ročný odchovanec trenčianskeho hokeja.

V ostatných dvoch súbojoch ho tréner Holaň posunul do druhej päťky k Michalovi Novákovi.

„Počúvam, čo mi hovorí. Nechám si poradiť nielen od neho, ale aj od ostatných chalanov. Na ľade sa snažím robiť to, čo si povieme. Zatiaľ nám to funguje. Dostal som sa už aj na presilovky a oslabenia, čo je fajn. Máme nabitý káder a hrať ich môže azda každý z mužstva,“ tvrdí Holenda. Dukle patrí po siedmich kolách štvrtá priečka, čo korešponduje s predsezónnymi cieľmi. S výnimkou prvých Košíc a druhej Nitry je však tabuľka zatiaľ vzácne vyrovnaná.

„Vždy to môže byť aj lepšie. Mrzí nás vysoká prehra v Košiciach aj to, že sme doma nevyhrali nad Popradom. No vážime si každé víťazstvo a pozeráme sa vždy len na jeden zápas dopredu,“ tvrdí obranca, ktorý skóroval aj v piatok s Popradom. V 60. min vtedy gólom na 1:1 poslal duel do predĺženia. V ňom rozhodol hosťujúci Zagrapan.

„V tabuľke sa chceme držať čo najvyššie. Dokázať ľuďom, že káder je dobre poskladaný. Utvorili sme vynikajúcu partiu a nechýba tam potrebná hráčska kvalita. Nič nám nebráni, aby sme to teraz pravidelne potvrdzovali aj na ľade,“ myslí si Holenda.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dukla Trenčín #Matúš Holenda