Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zápasy s dvadsiatkou patria k najťažším, tvrdí Deyl

Od úvodného vhadzovania mali obrovskú prevahu (16:4 na strely), no v prvej tretine ju nedokázali pretaviť v potrebné góly. Stačilo však 30 sekúnd v druhej časti, jeden (ne)šťastný teč a všetko sa zlomilo.

19.09.2016 16:00
Radek Deyl Foto:
Radek Deyl.
debata

Hokejisti Košíc nakoniec rozstrieľali Trenčín jednoznačne 6:0 a vrátili sa na čelo tipsportligovej tabuľky. V nedeľňajšom súboji piateho kola sa o góly podelilo päť útočníkov a obranca Radek Deyl.

„V prvej dvadsaťminútovke sme mali veľkú streleckú prevahu. Keď to v takých chvíľach nepadá, zväčša to spustí prvý gól. Trvalo to trochu dlhšie, ale prišlo to a výsledok je pekný,“ vravel 27-ročný košický odchovanec.

Pri otváracom góle Hričinu v 21. min mali domáci aj kus šťastia. Nahodený puk sa do bránky odrazil od korčule obrancu Dukly Nováka. Ešte do polovice zápasu pridali Košičania tri góly, v závere druhej tretiny strelil Bartánus aj piaty a skóre uzavrel v 52. min Deyl.

„Laci Nagy ma pekne uvoľnil na modrej, mal som dosť priestoru a pred bránkou odviedol super robotu Ondro Šmach. Brankár asi nevidel nič,“ pochválil si sviatočný strelec (9 gólov v 287 zápasoch základnej časti slovenskej ligy) presilovkovú spoluprácu.

Košice majú v úvode sezóny problémy s obrancami. Matejka a Jankovič vypadli pre otras mozgu, stále chýba aj Pavúk a tak si musí tréner Rostislav Čada vystačiť so šesticou zadákov.

„Aj preto sme potrebovali jeden takýto zápas. Trenčín neprišiel len brániť ako väčšina súperov, ale hral hokej. Vďaka priebehu sme si mohli aj trochu vydýchnuť. Keď ostal Edo Šedivý v prvej tretine ležať na ľade, aj sme sa trochu zľakli. No je to tvrdý chlap zo Senice. Veril som, že sa vráti do zápasu. V obrane to lepíme ako sa dá, keďže v septembri a októbri je vždy veľmi veľa zápasov,“ priznáva Deyl.

Košičania sa vďaka zaváhaniu Nových Zámkov v Poprade vrátili na prvé miesto a náskok pred majstrom z Nitry môže ešte natiahnuť už dnes v súboji s reprezentačnou dvadsiatkou.

„Tieto zápasy patria vždy k najťažším. U skúsených tímov sa stane, že mladíkov podcenia. Chalani sa chcú v každom súboji vytiahnuť, obzvlášť, keď nastúpia proti hráčom ako sú Gabi Spilar či Laci Nagy. Dôležité je, diktovať v zápasoch s dvadsiatkou tempo. A v našej situácii aj to, aby sa nik nezranil,“ dodáva Deyl, ktorý si pred ôsmimi rokmi sám vyskúšal pôsobenie v extraligovom projekte dvadsiatky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #Radek Deyl