Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rudolf Huna: Hrať s bratmi je veľká vec i zodpovednosť

Nováčik vkročil do súťaže bez rešpektu. Hokejisti Liptovského Mikuláša, ktorý získal tipsportligovú licenciu len pred necelým mesiacom, najprv vyhrali v piatok v Žiline vysoko 7:2 a o dva dni neskôr si doma poradili s majstrom z Nitry 4:3 po sam. nájazdoch.

12.09.2016 19:16
Rudolf Huna Foto: ,
Rudolf Huna.
debata

„Dobrý vstup nám pomôže do ďalšieho priebehu ligy. Samozrejme, netreba sa s dvoma víťazstvami uspokojiť. Naopak, musíme pracovať ďalej a zbierať čo najviac bodov, lebo liga je vyrovnaná,“ tvrdí jeden z lídrov Rudolf Huna (36).

Ako ste si užili prvý domáci duel?
Atmosféra bola vynikajúca. Veď to bol prvý extraligový zápas v Mikuláši po šiestich rokoch. A rovno s úradujúcim majstrom. Hokej sa musel páčiť. Nitra má veľmi silný a ambiciózny tím, čo potvrdila aj v Lige majstrov. Zodpovedne sme sa na ňu pripravili, hoci tam boli aj nejaké chyby. Podržal nás brankár Karol Križan. Prehrávali sme 1:2, otočili sme skóre, ale súper vyrovnal v presilovke o dvoch hráčov. Remízu sme už do konca ubránili a v nájazdovej lotérii to vyšlo. Sme radi za dva body.

Zavládne teraz v meste hokejový boom?
Nepochybujem o tom. Po dlhých rokoch je liga veľkým lákadlom. Liptovský Mikuláš patrí medzi hokejové mestá, preto si ľudia cestu na štadión nájdu. Keď budeme hrať v tempe a dosahovať dobré výsledky, ešte to ľudí utvrdí v tom, aby chodili pravidelne.

Máte dosť neskúsenú obranu. Zvládne vyššie nároky v najvyššej súťaži?
Do defenzívy by sa asi ešte nejaký hráč zišiel, ale musíme pracovať s mužstvom, aké je k dispozícii. Sú tam chlapci, ktorí ešte nehrali ligu a musia sa do toho dostať. Zatiaľ sa zhostili svojej pozície veľmi dobre. Sú to mladí chalani, ktorí chcú na sebe pracovať. <Ot>Aký cieľ ste si stanovili pre sezónu? <Ak>Zbierať bodík po bodíku. Uvidíme, na čo to bude po základnej časti stačiť. Základ je vyhnúť sa play out. Viem o čom hovorím, zahral som si baráž v minulom ročníku českej ligy a je to veľmi náročná, úplne iná súťaž.

Čo pre vás znamená, že nastupujete v jednom útoku s bratmi Richardom a Róbertom?
Užívam si to. Vážim si, že si môžem zahrať s bratmi a je to zároveň aj veľká zodpovednosť. Ešte sme odohrali len dva zápasy. Očakávam, že sa naša súhra bude ešte zlepšovať. Verím, že nás budú obchádzať zranenia, aby sme hrali spolu čo najdlhšie. Koľko nazbierame bodov v individuálnych štatistikách nie je podstatné. Potrebujeme najmä pomôcť chalanom, ktorí ešte nemajú dostatok skúsenosti s najvyššou súťažou na ľade aj mimo neho. Dlho sme snívali, že si raz zahráme v jednom útoku. Kto by nechcel? Je to o to krajšie, že sa nám to podarilo v rodnom meste, kde sme vyrastali a začínali svoje kariéry.

Kto v bratskej formácii má na starosti defenzívu?
Obrancovia (smiech). Máme to podelené, Robo je brániaci center, ale v modernom hokeji to už príliš exaktne neplatí. Kto je prvý vzadu, musí pomôcť obrancom. Snažíme sa dopĺňať tak, aby sme hrali čo najmenej v obrannom pásme a nechybovali.

Dokedy vás budú môcť vidieť diváci v drese Liptovského Mikuláša?
Ešte som sa nezamýšľal nad tým, ako dlho v Mikuláši vydržím. V klube mi vyšli v ústrety, mám otvorenú zmluvu. Keď príde ponuka, tak ma uvoľnia. Teraz chcem pomôcť, aby mužstvo nachytalo čo najviac bodov. Štart je veľmi dôležitý, keď ho nezachytíte, je to potom veľmi ťažké.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #MHk 32 Liptovský Mikuláš #Rudolf Huna