Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tipsport liga prinesie predĺženie troch proti trom i bonusové kolá

Najvyššia slovenská súťaž Tipsport liga (TL), ktorá v piatok 9. septembra odštartuje novú hokejovú klubovú sezónu, sa bude niesť v znamení niekoľkých noviniek.

07.09.2016 13:49
debata
zväčšiť Šéf Tipsport ligy Richard Lintner a predseda... Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
Richard Lintner, Jaroslav Taraba Šéf Tipsport ligy Richard Lintner a predseda predstavenstva spoločnosti Tipsport Jaroslav Taraba s hosteskami v dresoch hokejových klubov najvyššej súťaže.

V porovnaní s uplynulým ročníkom sa v nej predstavia dva nové tímy: HC Nové Zámky a MHK 32 Liptovský Mikuláš, ktorý sa medzi elitu vracia po šiestich rokoch. „Očakávame nováčikovské nadšenie a energiu v týchto regiónoch. Absolútnu premiéru majú Nové Zámky, kde cítime, že sa na najvyššiu súťaž všetci tešia,“ skonštatoval na stredajšej tlačovej besede šéf Tipsport ligy Richard Lintner.

V TL 2016/2017 sa predstaví 10 klubov, obhajcom titulu je HK Nitra. Do play off postúpi osem mužstiev, o zotrvanie, resp. postup z I. ligy, sa tak ako v minulom ročníku bude bojovať v play out.

„Vlani sme išli do ligy v situácii, keď sme mali prakticky tri kluby v nie veľmi dobrej východiskovej pozícii v rámci ekonomickej stability. Dnes môžeme veľmi smelo deklarovať, že pozícia klubov je teraz výrazne lepšia, dá sa povedať absolútne stabilizovaná. O celý jeden mesiac sme posunuli povinnosť platenia všetkých záväzkov voči hráčom, trénerom, klubom navzájom a zväzu. Všetky nejasnosti, ktoré sa udiali počas leta, sa vyriešia oveľa praktickejšie a rýchlejšie. Budeme mať omnoho viac času reagovať na nové situácie. Kluby budú mať vyriešené všetky veci oveľa skôr ako v minulosti,“ poznamenal Lintner.

V 54-kolovej základnej časti súťaži sa uplatní tak ako v NHL či vo Švédsku populárny formát predĺženia troch proti trom. „Diváci sa majú na čo tešiť. Je to veľké oživenie zápasu, pokiaľ sa v riadnom hracom čase skončí nerozhodne,“ poznamenal Lintner. Od zápasu číslo päť v play off nebudú trestné strieľania, ale 20-minútové predĺženia až do zlatého gólu.

Hracie dni budú piatky a nedele (vtedy aj s televíznym prenosom RTVS, pozn.). Šesť kôl bude tzv. bonusových – 14. septembra venované školákom, 16. novembra venované študentom aj Európskej univerzitnej hokejovej lige, 6. decembra mikulášske, 26. decembra štefanské, 14. februára valentínske a 8. marca na MDŽ venované ženskému hokeju.

Šéf Tipsport ligy Richard Lintner, Foto: Ľuboš Pilc, Pravda
Tipsport, Richard Lintner, Šéf Tipsport ligy Richard Lintner,

„Ku každému bonusovému kolu sme utvorili tému, originálny puk, súťaž na sociálnych sieťach. Bude sa hrať o veľmi zaujímavé ceny. Chceme fanúšikom priniesť formát ‚fantasy hockey‘, ktorý je veľmi populárny v severských krajinách,“ prezradil Lintner.

Víkendový All-star bude 28. a 29. januára 2017 v Poprade a venovaný 80. výročiu vstupu prvého slovenského klubu HC Tatry Poprad do čsl. hokejovej ligy. Manažérmi budú Peter Bondra a Miroslav Šatan. Výťažok z akcie poputuje na letný mládežnícky kemp pre sto detí zo sociálne slabších rodín. Adeptov vyberú jednotlivé kluby Tipsport ligy, ktoré najlepšie poznajú sociálnu situáciu mládežníkov a ich rodín.

Fanúšikovia budú môcť podobne ako v uplynulom ročníku vyberať najkrajší gól Tipsport ligy a najužitočnejšieho hráča play off v anketách Zlatá prilba a Zlatá korčuľa.

Program 1. kola základnej časti hokejovej Tipsport ligy 2016/2017 – piatok 9. septembra:
HK Nitra – HC ‘05 iClinic Banská Bystrica (17.00), HC Košice – HK Poprad (17.30), Dukla Trenčín – MHC Mountfield Martin (18.00), HKM Zvolen – HC Nové Zámky (18.00), MsHK Doxxbet Žilina – MHk 32 Liptovský Mikuláš (18.00)

debata chyba
Viac na túto tému: #predĺženie #Tipsport Liga