Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Droppa: Pôjdeme najmä cestou vlastných odchovancov

Liptovský Mikuláš sa po šiestich rokoch vracia do najvyššej hokejovej súťaže. Definitívne to v stredu potvrdilo rozhodnutie výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja.

18.08.2016 10:49
Peter Šťastný, Ivan Droppa Foto: ,
Ivan Droppa.
debata

Odsúhlasil vydanie licencie pre Piešťany i jej následný prevod na Liptovský Mikuláš. „Bola to posledná formalita. O všetkom sa rozhodlo už v utorok, licenčná komisia SZĽH dala výkonnému výboru pozitívne odporúčanie,“ prezradil predseda predstavenstva klubu a bývalý dlhoročný reprezentačný obranca Ivan Droppa (44).

Čo bolo kľúčové, aby sa Liptovský Mikuláš vrátil medzi slovenskú elitu?
V prvom rade sme sa museli dohodnúť s Piešťanmi. Azda najdôležitejšie však bolo piatkové mestské zastupiteľstvo, kde sme oficiálne získali podporu mesta pre odkúpenie licencie. Niekto môže namietať, že sme sa hore nedostali športovou cestou, ale v minulej sezóne sme skončili v prvej lige tretí, pričom Nové Zámky postúpili a druhý Bardejov sa zo súťaže odhlásil. Takže sme boli akoby na rade.

Koľko vás licencia stála?
Pôvodná cena bola 80-tisíc eur, znížila sa na 60-tisíc. Zobrali sme na seba záväzok vyplatiť bývalých hráčov Piešťan podľa splátkových kalendárov. Hráči si tak môžu byť istí, že peniaze dostanú. Náš klub je stopercentná akciovka mesta. V piatok sa na zastupiteľstve rozhodlo o navýšení dotácie o 70-tisíc eur.

Aká je vaša vízia na najbližšie obdobie?
Všetko sa udialo už v hraničnom termíne, čo sa týka prípravy aj podpisovania hráčov. Našťastie môžeme využiť, že máme dosť aktívnych odchovancov, sú pripravení nám pomôcť. Do siedmich až desiatich dní chceme mať káder na ligu. Verím, že nás podporia aj fanúšikovia, ktorým extraliga chýbala.

Stanovili ste si výkonnostný cieľ pre najbližšiu sezónu?
Chceme postúpiť do play off. Všetko je otázka financií. Cieľ je hrať čo najlepšie vzhľadom na to, čo si môžeme dovoliť. Keď sa v Liptovskom Mikuláši objaví sponzor, ktorý dá do hokeja viac peňazí, môžeme mať aj najvyššie ciele. No zatiaľ do toho musíme ísť s pokorou.

Ako by mohol vyzerať váš káder?
Pôjdeme slovenskou cestou. Zapracujeme doň čo najviac odchovancov. S niektorými sme už dohodnutí. Nevylučujeme ani prípadné oživenie kádra zahraničnou posilou. Momentálne máme v príprave 26 hokejistov. Niektorí z nich však majú vyššie ambície ako našu ligu a chcú nám pomôcť najmä v úvode.

Kto by mal byť lákadlom pre divákov? Spomína sa napríklad príchod Jozefa Stümpela…
Pracujeme na príchode viacerých hráčov, ale vždy je to otázka dohody oboch strán. Máme určitý strop, ktorý nemôžeme prekročiť. Istí už sú Uram, Križan, Faith, Nádašdi, Števuliak či Sukeľovci. Ešte by sa nám zišli extraligou ošľahaní obrancovia, ale ak to nevyjde, vyberieme si z toho, čo máme.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #MHk 32 Liptovský Mikuláš #Ivan Droppa