Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Český tím v slovenskej extralige? Vsetín má záujem

Najvyššia slovenská súťaž hokejistov Tipsport liga by od sezóny 2016/2017 mohla presiahnuť územie SR účasťou českého klubu VHK Vsetín.

03.05.2016 15:00
debata (6)

Šesťnásobný český šampión momentálne doma pôsobí len v II. lige, teda tretej najvyššej českej súťaži. Vo finále play-off o právo pobiť sa v kvalifikácii o miestenku v druhej najvyššej WSM lige Vsetín v marci nestačil na Frýdek-Místek.

„Na túto tému vedieme so slovenským partnerom rokovania od konca sezóny, teda od minulého mesiaca. Impulz vyšiel od obidvoch strán, vzájomne sme si v tom ‚sadli‘. Nie je ľahké odhadnúť, dokedy by mohlo byť známe rozhodnutie, najmä v súvislosti s legislatívnymi vecami, ale zo športového hľadiska určite do konca mája,“ povedal pre agentúru SITA konateľ VHK Vsetín Daniel Tobola a pokračoval: „Nie je to žiadna novinárska kačica, vedieme obojstranne seriózne rokovania a berieme túto možnosť veľmi reálne. Uvidíme, ako to dopadne. Ak by sme sa mali k takémuto kroku odhodlať, jednou z najdôležitejších by určite bola ekonomická stránka a klubový rozpočet – aby sme v súťaži aj obstáli, nielen sa zúčastnili.“

Vsetín by podľa Tobolu mohol obohatiť najvyššiu slovenskú súťaž aj žičlivým hokejovým prostredím. „Vsetín je hokejové mesto. Na finále play-off II. ligy sme mali vypredaný štadión. Ak v meste, ktoré má 30-tisíc obyvateľov, príde päť a pol tisíc na hokej, o niečom to svedčí. Na Slovensku by sme istotne nevyhlásili útok na titul, ale náš divák je náročný a nechceli by sme byť len do počtu,“ uzavrel Daniel Tobola.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Tipsport Liga #VHK Vsetín