Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lakosil: Takto som si to predstavoval

Zostal najdlhšie na ľade. Ozdobený najcennejším kovom sa zabával a hecoval s desiatkami fanúšikov, ktorí verne cestovali na výjadzy svojich miláčikov.

26.04.2016 07:44
Vlastimil Lakosil Foto:
Vlastimil Lakosil.
debata

Len málokedy je v takej vyrovnanej finálovej sérii jedným z hlavných hrdinov náhradný brankár. Vlastimil Lakosil sa vďaka výbornému výkonu v zápase aj nájazdoch stal stavebným kameňom historického momentu.

„Deň pred zápasom si nás tréner Stavjaňa zavolal s Mišom Valentom. Rozhodol, že do bránky pôjdem ja. Pripravoval som na to a do zápasu som šiel s pokojom. Mám tridsaťšesť rokov, v mojom veku nervozita už nemá miesto. Bol som po tretí raz vo finále, no nikdy som nechytal. Chcel som si to užiť a veľmi som túžil zvíťaziť,“ priblížil situáciu.

Nitra je hokejovým majstrom Slovenska Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Najskúsenejší hráči na ľade. Michal Handzuš z...

V desiatich nájazdoch ho prekonal len Michal Handzuš. Skúsený center Lakosila dvakrát vymiešal. Prvý raz vymietol pavučinu. Druhým pokusom opečiatkoval žŕdku – a odštartoval nitriansku majstrovskú radosť pred smutnými banskobystrickými hráčmi aj tribúnami.

„Takto som si to v mysli predstavoval. Bolo mojím snom, že v šiestom zápase zvíťazíme na nájazdy a zdvihneme majstrovskú trofej. To tak býva, keď človek na niečo myslí, tak sa mu to aj splní. Počas nájazdov som si veril. Vždy som sa sústredil len na puk a prácu hráča s ním. Myslím si, že som ich zvládol veľmi dobre a v pokoji,“ hodnotil súboj strelcov a brankárov nitriansky muž v maske.

Skúsený gólman zažil v piatok svoj najkrajší deň v bohatej hokejovej kariére.

„Pred tromi sezónami sme prehrali s Košicami vo finále. Vtedy to nevyšlo, bol som neuveriteľne sklamaný. Teraz je to tu,“ pohladí zlatú medailu a dodá: „Titul pre mňa znamená strašne veľa. Od sedemnástich rokov hrám hokej na najvyššej úrovni. Táto zlatá medaila bude mať navždy významné miesto v mojom živote. Je to vrchol mojej doterajšej kariéry. Potešiť sa s trofejou a byť majstrom Slovenska je niečo úžasné. Nikdy na to nezabudnem.“

Lakosil začal sezónu na Britských ostrovoch v tíme Dundee Stars. Z trojice gólmanov, ktorí naskočili do finálovej série Tipsport Ligy, mal najmenej odchytaných minút (takmer 155), najnižší priemer inkasovaných gólov (2,33) a najlepšiu percentuálnu úspešnosť zákrokov (93,26%).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Nitra #Vlastimil Lakosil