Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kapitán Nitry Milo: Splnili sme si sen

Aká obrovská túžba sprevádzala skúseného beka po ceste za titulom, taká veľká radosť a úľava prišla po jeho vybojovaní.

24.04.2016 14:38
Banská Bystrica, Nitra Foto: ,
Kapitán HK Nitra Duššan Milo (vpravo) preberá majstrovskú trofej.
debata

Veľa nenarozpráva, radšej prehovorí výkonmi. Aj v pokročilom hokejovom veku potvrdil svoje nesporné kvality a prvý zdvihol nad hlavu majstrovský pohár Vladimíra Dzurillu pre šampióna Tipsport Ligy pre rok 2015/2016.

Dušan Milo ako kapitán doviedol po víťazstve 3:2 po samostatných nájazdoch rodné mesto k historickému prvému titulu. Dátum piatkového šiesteho finálového zápasu sa zlatými písmenami zapíše do kroník miestneho hokeja, čo si skúsený obranca dokonale uvedomuje.

„Bol to môj veľký sen. Pociťujeme veľkú radosť. Chceme si tieto momenty užiť a vryť do pamäti, aby bolo na čo po ukončení našich kariér spomínať. Bolo to napínavé finále, divákom sa muselo páčiť. Je to skvelý a nezabudnuteľný pocit, obohatili sme históriu nášho klubu. Spadol nám kameň zo srdca,“ vravel 43-ročný obranca.

Nitra je hokejovým majstrom Slovenska Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Najskúsenejší hráči na ľade. Michal Handzuš z...

Bol pilierom defenzívy „corgoňov“. Zdvihnutie pohára nad hlavu naposledy zažil pred štrnástimi rokmi v nezabudnuteľnom Göteborgu po zisku titulu majstra sveta.

„Tá trofej je naozaj veľmi ťažká. Niektorí s ňou mali dokonca problémy. Je to krásne, obzvlášť vtedy, keď je to raz za pár rokov. Keby som vyhrával tituly každú sezónu, tak by to bolo iné. Teraz sa veľmi teším, je to podobné ako pri zisku zlata z majstrovstiev sveta z roku 2002,“ spomínal s úsmevom na tvári.

Milo má za sebou stovky zápasov, v hokeji toho zažil mnoho. Ako hodnotí sériu a kedy mu v nej bolo najťažšie?

„Prvé dva zápasy vonku nám nevyšli, tretí sme zvládli – a vychutnávali si triumf. Otvorili sme skóre, hralo sa nám lepšie. Finále play off je o hlave a šťastí. V piatkovom zápase kraľovali brankári v nájazdovej lotérii. Myslím si, že sme mali viac síl a odolnosti. To rozhodlo. Počas nájazdov som mal veľké nervy. Keď skóroval Marek Slovák, tešil som sa, že to máme v rukách. Mišo Handzuš však vyrovnal a išlo sa odznova. Bolo to vypäté. O to viac ten titul teší,“ opísal svoje pocity.

Sám pritom mohol znovu o čosi priblížiť svoj tím k vysnívanej trofeji. V druhej tretine sa mu po skončení dvojminútového trestu naskytla príležitosť na skórovanie.

„Už si ani nespomínam, kedy som šiel sám na brankára (zasmeje sa). Puk sa mi postavil na hranu a netrafil som ho vôbec dobre. Išlo to vysoko nad. Síce som prestrelil, ale teraz to už nie je podstatné,“ mávne rukou ostrieľaný harcovník.

Ako správny kapitán burcuje a už teraz myslí dopredu.

„Určite titul patrične oslávime, no veľmi sme sa na to v piatok nechystali. Riešili sme skôr výkon ako prípravy, šampanské a cigary. Teraz máme na to dostatok času. Je to záväzok pre Nitru a hokej v tomto meste. Nesmieme zaspať na vavrínoch. Treba ďalej tvrdo pracovať, aby takéto momenty boli častejšie,“ zamýšla sa nad budúcnosťou Milo.

Aká bude tá jeho?,,Mám ešte dosť veľa času na premýšlanie. Či budem ešte hrať alebo nie, ukáže letná príprava," podotkol.

Nitra oslavuje svoj prvý titul v klubovej histórii vďaka víťazstvu na ľade Banskej Bystrice. Súpera na jeho ľade zdolala až na dvanásty pokus. V predchádzajúcich jedenástich (šesťkrát v základnej časti, päť ráz v play off) vždy zvíťazilo domáce družstvo.

Rekordérmi v počte ligových primátov sú Slovan a Košice s ôsmimi trofejami. Hráči spod Zobora sa v sezóne 2016/2017 predstavia v hokejovej edícii Ligy majstrov, v ktorej hrali aj minulý rok.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Nitra #Dušan Milo