Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Štefanka túži po trofeji, Hvila po návrate do Nitry

Záver najvyššej hokejovej súťaže zaujímavo graduje. Svedčí o tom aj desaťgólová prestrelka a napínavý hokej, ktorý spĺňal aj prísnejšie kvalitatívne parametre.

22.04.2016 08:00
Juraj Štefanka Foto: ,
Nitriansky hráč Juraj Štefanka.
debata (1)

Aj po piaty raz platilo vo finálovej sérii Tipsport ligy – môj dom, môj hrad. Nitra si takmer celý duel držala Banskú Bystricu na dištanc. Aj vďaka trom gólom v presilovej hre zdolala súpera 6:4 a ujala sa vedenia v sérii 3:2. Hlavným strojcom mečbalu bol kanadský legionár Judd Blackwater – strelil hetrik.

Štefanka: Zabudnime na víťazstvo

Jeho gól definitívne upokojil spoluhráčov aj skvelé hľadisko. Veterán Juraj Štefanka strelou do prázdnej bránky nedopustil drámu a spečatil víťazstvo svojho tímu. „Áno, odľahlo nám. Keby som nestrelil gól, bol by to riadny nervák. Vďaka tomu sme si definitívne vybojovali mečbal,“ priznáva s úsmevom.

Podľa jeho slov víťazstvo teší len chvíľu a hneď pár hodín po zápase sa myseľ musí preorientovať.

„V našej šatni vládne po stredajšom zápase spokojnosť. Bol to veľmi ťažký duel, ide o veľa. O to viac sme radi, že sa nám podarilo opäť zvíťaziť. Potešili sme sa z čiastočného úspechu, no séria pokračuje. Musíme zabudnúť na stredajšie víťazstvo úspech a čo najlepšie sa sústrediť na dnešné stretnutie,“ vraví Štefanka.

Skúsený 40-ročný útočník vyzdvihol rýchly vstup do zápasu a efektivitu v početných výhodách. „Mali sme dobrý vstup do stretnutia. Prvým gólom sme sa upokojili. Vypracovali sme si niekoľko ďalších gólových príležitostí, ktoré sme dokázali využiť. Skórovali sme trikrát aj v presilovke. Musíme trestať súperove vylúčenia aj naďalej. Kto sa dokáže presadiť v početnej výhode, väčšinou zápasy dotiahne do úspešného konca. Boli by sme radi, keby sme si takúto produktivitu doviezli aj pod Urpín,“ želá si.

Štefanka má jasno v tom, čo treba pred šiestym finálovým zápasom zlepšiť. „Vieme, že sme dva zápasy v Banskej Bystrici pokazili hneď v úvodnej tretine. Súper na nás vybehol a trestal náš nedôraz. To musíme zmeniť, ak sa chceme domov do Nitry vrátiť aj s trofejou,“ uzavrel miestny rodák.

Hvila: Prehrali sme si to sami

Najlepší strelec základnej časti Lukáš Hvila vo finále akosi nevie nájsť recept na gólmanské duo Nitry Valent, Lakosil. „Nezachytili sme úvod stretnutia a inkasovali sme dva góly. Chvíľu nám trvalo, kým sme sa z toho oklepali. Celý zápas sme doťahovali súperov náskok a v tretej tretine sme vyrovnali na 4:4. Duel sme si prehrali sami svojimi chybami,“ smútil 34-ročný odchovanec popradského hokeja.

Chýb bolo viacero. Najväčšia podľa Hvilu prišla v kritických momentoch tretej tretiny. „Mrzí nás aj nevyužitá dvojminútová presilovka o dvoch hráčov v prostrednej časti. Vypracovali sme si šance, dorážali sme a snažili sa skórovať. Horšie však bolo, že sme dostali rozhodujúci gól v oslabení, ktoré sme zapríčinili zlým striedaním. To sa nám nesmie stávať v takom dôležitom zápase, ako je finále ligy,“ hneval sa.

Na smútenie však nie je čas, čo si skúsený krídelník uvedomuje. „Prehru musíme hodiť za hlavu a svedomito sa prichystať na posledný domáci duel. Ak sa vyvarujeme zbytočných zaváhaní a zahráme najlepšie, ako vieme, uspejeme a vrátime sa do Nitry,“ burcuje Hvila.

Spoznáme meno víťaza najvyššej hokejovej súťaže už v piatok alebo si domáci vynútia nedeľňajší siedmy duel? Odpoveď ponúkne šiesty duel v Banskej Bystrici od 19.30 (priamy prenos vysiela Dvojka RTVS).

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Tipsport extraliga #HK Nitra #play off extraligy #HC 05 Banská Bystrica