Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nitra chcela rozhodcov zo zahraničia. Nebudú, odkázal šéf arbitrov

Vedenie HK Nitra sa rozhodlo požiadať komisiu rozhodcov Slovenského zväzu ľadového hokeja, aby na zostávajúce stretnutia finálovej série Slovnaft play off Tipsport ligy 2015/2016 proti Banskej Bystrici zabezpečila obsadenie arbitrov zo zahraničia.

18.04.2016 10:48 , aktualizované: 19:50
Hokej, rozhodca, rozhodcovia, faul Foto:
Ilustračná snímka.
debata (19)

Nič také sa však neudeje. „Hneď po štvrtom finálovom stretnutí bola na základe vyhodnotenia výkonov rozhodcov zverejnená nominácia na nasledujúci piaty zápas za účasti výlučne slovenských arbitrov, na ktorej komisia rozhodcov SZĽH trvá a nevidí dôvod ju meniť. Za výkonmi rozhodcov v doterajších stretnutiach stojíme a majú plnú dôveru,“ uvádza sa v stanovisku podpísanom predsedom KR SZĽH Petrom Országom. „KR SZĽH do dnešného dňa neeviduje žiadnu oficiálnu sťažnosť na výkony rozhodcov v tohtoročnom play-off Tipsport ligy zo strany ktoréhokoľvek klubu. Požiadavka o delegovanie medzinárodných rozhodcov na zvyšné finálové stretnutia Tipsport ligy bola adresovaná výlučne na Pro-Hokej a predsedovi KR SZĽH Petrovi Országovi, ktorý je momentálne na MS "18“ v USA vo funkcii supervízora IIHF. KR SZĽH a ani sekretár KR SZĽH takúto požiadavku nedostali."

Nitrania podľa informácií zo svojho klubového webu chceli zabezpečiť štyroch medzinárodných rozhodcov na všetky zvyšné finálové zápasy. „Tento krok sme sa rozhodli urobiť pre zvýšenie objektivity a nestrannosti. Ďakujeme našim arbitrom za odvedenú prácu v doterajšom priebehu súťaže. Zároveň sme presvedčení, že zahraniční rozhodcovia sa dokážu viac odosobniť a po odchode pána Balušku na majstrovstvá sveta hráčov do 18 rokov nám chýba dostatočná kvalita. Hokejový klub HK Nitra je zároveň pripravený znášať všetky náklady, ktoré vzniknú po delegovaní zahraničných, najlepšie českých rozhodcov.“ Piaty diel finálovej série je na programe v stredu 20. apríla v Nitre.

19 debata chyba
Viac na túto tému: #HK Nitra #HC 05 Banská Bystrica