Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Marek Slovák: Tretí duel už veľa napovie o finálovej sérii

Po úvodných dvoch dueloch finále Slovnaft play off Tipsport ligy 2015/2016 sú bližšie k majstrovskému titulu hokejisti HK Nitra, ktorí v domácom prostredí zvládli začiatok série a nad HC '05 iClinic Banská Bystrica vedú 2:0 na zápasy.

14.04.2016 12:05
Marek Slovák Foto: ,
Marek Slovák z Nitry.
debata (2)

V oboch súbojoch pod Zoborom dosiahli zverenci trénera Antonína Stavjaňu tri presné zásahy, no inkasovali v nich len jeden, resp. dva góly. Ďalšie dve partie sa uskutočnia v sobotu a v nedeľu pod Urpínom. „V utorok sme hrali zle a zaslúžene prehrali, v stredu sme hrali dobre a prehrali sme nezaslúžene. Stav série je 2:0 pre Nitru, ale nič sa nedeje. Ak v ďalších dueloch nadviažeme na stredajší výkon a zlepšíme efektivitu, tak sa o túto sériu nebojím. Musíme všetci zabrať, nie je priestor na hluché miesta. Dovolím si tvrdiť, že v stredu sme mali viac z hry. Na tretí duel sa stopercentne pripravíme a nič iné ako víťazstvo neberieme,“ povedal po dvoch nitrianskych prehrách útočník Banskej Bystrice Roman Tománek, ktorý v minulosti hral aj za Nitru. „Domáci dali v druhom súboji prvý gól a stiahli sa do defenzívy. Postupne sa nám stále viac darilo prenikať do ich útočného pásma, vyhrávali sme osobné súboje a zachytávali puky. Nitra je silnejšia v útoku ako v obrane. Naša efektivita však nebola taká, ako sme si predstavovali. S dvoma gólmi je v Nitre veľmi ťažké uspieť. Náš cieľ je teraz vyhrať doma dva zápasy a vrátiť sa do Nitry za stavu 2:2,“ dodal.

Najproduktívnejší hráč Banskej Bystrice v aktuálnej sezóne Juraj Majdan v stredu večer priznal, že jeho mužstvo si vývoj série predstavovalo trochu inak. „Verili sme, že aspoň jeden duel v Nitre zvládneme. Zaostávame 0:2 na zápasy, ale nevešiame hlavy. Ideme domov, kde isto podáme ešte lepšie výkony. V stredu sme hrali lepšie ako v utorok a bolo to vidieť. Keď sme hrali svoj hokej, tak Nitra mala problémy. Pri najtesnejšom náskoku súpera sme však urobili nejaké chybičky. Nitra mala aj trochu viac šťastia. Verím, že doma to zlomíme. Myslím si, že v stredu sme mali viac z hry. Verím, že to doma potvrdíme,“ poznamenal Juraj Majdan.

Hokejisti Nitry nemôžu byť nespokojní po dvoch domácich súbojoch. Pred sťahovaním série do Banskej Bystrice však nemajú „veľké oči“, sústredia sa len na najbližší duel. „Nepozeráme sa veľmi dopredu a chceme kráčať od zápasu k zápasu. Na druhý domáci súboj sme sa dobre pripravili, vedeli sme totiž, že bude iný ako utorkový. Som rád, že sme ho zvládli. Pre mňa osobne bol druhý zápas náročnejší, pretože sa súper viac tlačil do striel, hráči Banskej Bystrice to tam hádzali zo všetkých pozícií. Na tribúnach bola parádna atmosféra a v hale bolo veľmi teplo. Myslel som si, že som v saune,“ pousmial sa gólman Nitry Michal Valent a pokračoval: „Ideme sa pripravovať na tretí zápas, zabojovať a hrať čo najlepšie. Každý duel v sérii je kľúčový. Musíme sa sústrediť sami na seba. Ak všetci podáme výkony na hranici možností, tak máme šancu uspieť aj v Banskej Bystrici.“

Útočník tímu spod Zobora Marek Slovák priznal, že jeho tím zatiaľ splnil to, čo si pred finále predsavzal. „Hrá sa však na štyri víťazstvá a finálová séria pokračuje. Každý duel je veľmi náročný. Víťazstvá nám dodávajú sily. V sobotu ideme do Banskej Bystrice a sústredíme sa na tretí duel. Dúfame, že zabodujeme aj u súpera. Druhý zápas bol v porovnaní s prvým omnoho viac taktický. Tempo sa stupňovalo a hralo sa na doraz. Hokej sa divákom musel páčiť. Atmosféra na tribúnach je neskutočná,“ povedal 27-ročný center a doplnil: „Banská Bystrica hrá doma iný hokej ako vonku, musíme sa na to pripraviť. Môžeme čakať od súpera ešte fyzickejšiu hru ako u nás. Dôležité bude ustáť úvod. Tretí duel už veľa napovie o sérii, no každý zápas sa hrá od 0:0. Musíme pokračovať v kolektívnej hre.“

2 debata chyba
Viac na túto tému: #HK Nitra #Marek Slovák #HC 05 Banská Bystrica