Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Podobný štýl, rovnaký cieľ. Banská Bystrica vyzve Trenčín

Súboj štvrtého tímu po základnej časti s piatym sľubuje vyrovnanú bitku. Obaja chcú postup, obaja očakávajú vyrovnaný sedemzápasový maratón.

13.03.2016 08:30
Michal Handzuš Foto: ,
Michal Handzuš z HC ´05 iClinic Banská Bystrica.
debata

Banská Bystrica získala v základnej časti 88 bodov, o 19 viac ako jej súper v štvrťfinále play off Tipsport Ligy – Trenčín. No aj napriek veľkému rozdielu sú tabuľkovými susedmi. Miernym favoritom sú zverenci Vladimíra Országha, Dukla však neskladá zbrane.

„Vzájomné zápasy počas sezóny boli na dve výnimky veľmi vyrovnané. Bude to veľmi ťažká séria plná osobných súbojov. Vieme o svojich kvalitách, chceme na nich stavať. Nepredpokladám, že by sa akékoľvek štvrťfinále skončilo v štyroch zápasoch. To naše môže pokojne dospieť k siedmim,“ zatipoval si majster sveta z Göteborgu 2002 Országh. Jeho tímu bude v prvom zápase série chýbať Michal Handzuš, no jeho štart ďalšom pokračovaní je veľmi pravdepodobný.

Banskobystričan Lukáš Hvila, najlepší kanonier základnej časti s 29 gólmi, sa spolieha na tímový výkon. „Chceme hrať svoju hru a postúpiť. Musíme využívať presilovky, tie zápasy rozhodujú. Máme v tíme viacero chalanov, ktorí sú veľmi produktívni, napríklad Juraj Majdan či Roman Tománek. Od nás sa budú očakávať góly a body, no to nie je podstatné. Verím, že ak budeme hrať tímovo, ukončíme sériu víťazne,“ vyhlásil.

O vyrovnanosti nepochybujú ani v Trenčíne. Tréner Dukly Ján Kobezda naznačuje, čo sériu rozhodne. „Zo všetkých štvrťfinálových sérií bude naša najnáročnejšia. Banskobystričania hrajú priamočiaro, nahadzujú puky, za ktorými okamžite korčuľujú. My hráme podobným štýlom. Rozhodnú chyby vzadu, premieňanie šancí či zvyšné fyzické sily. Pre nás bude dôležité, ako zachytíme úvod série na ľade súpera. Kľúčové bude, či začneme premieňať šance, ktoré si vypracujeme,“ ozrejmuje trenčiansky kouč.

Jeho najproduktívnejśí zverenec Jakub Gašparovič, ktorý by rád tímu pomohol gólmi a bodmi, očakáva sedemzápasový boj. „Tvrdá hra platí na všetkých, aj na Bystricu. Budú im ubúdať sily, to je náš kľúč k úspechu. Nebránim sa tomu, aby moja produktivita pokračovala aj v play off. Rád mužstvu pomôžem gólmi či bodmi. Najdôležitejšie však bude zvíťaziť. Myslím si, že sa potvrdí tabuľkové postavenie. Nečudoval by som sa, keby séria dospela k siedmim zápasom,“ uzavrel Gašparovič.

Banská Bystrica – Trenčín

V základnej časti: 2:3 sn (v), 8:0 (d), 1:3 (v), 1:3 (d), 2:4 (v), 6:3 (d)

debata chyba
Viac na túto tému: #Dukla Trenčín #HC 05 Banská Bystrica