Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Švagerko kryl neschopnosť, Lintner prešľapy, tvrdí Turan

Tibor Turan vníma svoje odvolanie z pozície konateľa a výkonného riaditeľa HK ŠKP Poprad v klubových aj extraligových dimenziách.

27.01.2016 13:18
Tibor Turan Foto: ,
Tibor Turan.
debata (4)

Zo strany prezidenta HK ŠKP Jozefa Švagerka a niektorých členov správnej rady išlo podľa neho o zastieranie vlastnej neschopnosti pri zháňaní finančných prostriedkov. Riadiaci orgán najvyššej domácej súťaže Pro-Hokej na čele s Richardom Lintnerom sa zase vraj zbavil veľkého kritika a získal spojenca v osobe nového výkonného riaditeľa Petra Žifčáka. Turan to povedal v rozhovore pre denník Šport, z ktorého vyplýva, že v zákulisí slovenského hokeja stále prebieha boj o moc.

Turanov koniec v popradskom hokeji odštartoval list hráčov adresovaný v decembri minulého roku správnej rade a prezidentovi Švagerkovi, v ktorom hrozili bojkotom dvoch zápasov pre nevyplatené finančné záväzky. Výsledkom bolo najskôr pozastavenie funkcií a neskôr v závere kalendárneho roka úplné Turanovo odvolanie.

„Zrazu som bol za všetko zodpovedný ja sám ako výkonný pracovník, ktorý podľa stanov a organizačného poriadku klubu nezodpovedá a ani nemá v pracovnej náplni získavanie financií do klubu. Za 18 rokov, čo v hokeji pôsobím, si všetci zvykli, že výkonný riaditeľ finančne zabezpečí opäť celú sezónu sám. Načo potom v lete vstúpil primátor a noví členovia správnej rady do popradského hokeja?“ uviedol pre Šport člen výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja. Zlé srdce má najmä na prezidenta a primátora mesta Švagerka.

„Prezident, ktorý bol informovaný od svojho nástupu do klubu a vedel o všetkých veciach, sa ma cez noviny pýta, aká je situácia v klube. Veď je to smiešne. Išlo iba o zavádzanie verejnosti. Zastrieť vlastnú neschopnosť a niektorých iných členov správnej rady získať financie do klubu. Radšej to hodil na mňa.“

Tibor Turan po udalostiach zo záveru uplynulého kalendárneho roka odmietol aj ponúkanú novú pozíciu športového riaditeľa. Obsadil ju napokon Arne Kroták. „Vedenie klubu ani nevypísalo žiadne podmienky k výberovému konaniu. Ako vidieť, na túto pozíciu postačuje iba skončená základná škola,“ poznamenal Turan, ktorý za svojím odvolaním vidí aj zákulisné ťahy riaditeľa Pro-Hokeja Lintnera. Ten v decembri spochybnil oprávnenosť udelenia licencie potrebnej na štart v Tipsport lige 2015/2016 popradskému klubu. Výkonný výbor SZĽH, ktorého je Turan členom, podnet zamietol s tým, že podmienky boli splnené.

„Pán Lintner sa potreboval zbaviť svojho veľkého kritika. Lintner od začiatku tvrdil, že mu ide o transparentnosť a demokraciu. Sám ale tieto princípy ignoruje a nedodržiava. Naopak, prisvojil si celý Pro-Hokej a jeho vystupovanie tomu len nasvedčuje. Mojím odvolaním je úplne jasné, že jeden z klubov s bývalým opačným názorom bude po novom už na jeho strane,“ myslí si Turan a vyslovil aj závažnejšie obvinenia: „Pán Lintner veľmi dobre vedel, čo sledoval. Potreboval zakryť vlastné prešľapy v spoločnosti Pro-Hokej. Malým auditom od jeho nástupu od augusta do konca októbra 2015 sme zistili, že si vyplatil nemalú finančnú sumu nad rámec jeho príjmu prezentovaného v médiách. Preto som inicioval zvolanie mimoriadneho valného zhromaždenia. Samozrejme, že v zákonnej lehote zvolané nebolo.“

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Lintner #HK Poprad #Jozef Švagerko #Tibor Turan
Načítavajú sa športové výsledky...