Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najrýchlejší muž: Nohy ma neboleli, skôr krk. Z kamery

Parádne kľučky, akcie na jeden dotyk, vtipné momenty. Vedenie ligy, organizátori, hráči aj fanúšikovia sa zhodli - Zápas hviezd naplnil očakávania.

25.01.2016 19:30
All Stars Foto: ,
Jakub Ručkay z tímu Tipsport (vpravo) a Tibor Melichárek z tímu WSM (vľavo) pred súťažou v rýchlosti v korčulovaní počas hokejového All Stars víkendu Tipsport ligy v Nitre.
debata

A hoci hokejové tempo nebolo najvyššie, najlepší hráči Tipsport ligy ukázali niekoľko momentov, ktoré potešili aj pobavili nitrianske tribúny.

„Už od úvodného draftu to bolo výborne zorganizované. Stretol som viacero bývalých spoluhráčov a kamarátov v neformálnej atmosfére a nehokejovom prostredí,“ hodnotil vydarený víkend útočník Dukly Trenčín Tibor Melichárek.

Diváci videli okrem 51 gólov aj tri individuálne súťaže v zručnosti. O najtvrdšiu strelu sa postaral obranca Košíc Martin Dudáš. Puk z jeho hokejky letel rýchlosťou takmer 153 kilometrov za hodinu. Najpresnejšiu streľbu predviedol Judd Blackwater z Nitry. V rýchlosti korčuľovania si to rozdali Jakub Ručkay z Piešťan a Trenčan Tibor Melichárek.

„Človek počas kariéry urobí takýchto rýchlych kolečiek na tisíce. Dobrovoľne som sa do tejto disciplíny veľmi netlačil, no Rišo Lintner rozhodol, že pôjdem ja. Po zápase troch na troch som už bol dosť unavený a dať si po ňom ešte takéto dva šprinty nie je žiadna sranda. No skvelé publikum nás hnalo dopredu, dal som do toho všetko,“ priznal najrýchlejší korčuliar víkendu.

Skúsený 39-ročný útočník toho zažil v hokeji mnoho. No zápas s kamerou na hlave ešte nie. „Prekvapilo ma, aká je ťažká. Najmä zariadenie, ktoré ju držalo, zaťažovalo moju prilbu. Padala mi, musel som si ju stále naprávať. Niekedy som pre to počas zápasu aj súťaže v rýchlosti strácal prehľad o tom, čo sa okolo mňa deje. Dá sa povedať, že som mal počas duelu ťažšiu hlavu a po zápase ma neboleli nohy, ale skôr krk,“ vtipkoval Melichárek.

Rodák z Topoľčian chválil myšlienku hry troch na troch, ktorá prišla zo zámorskej NHL. „Myslím si, že to bola príprava na to, čo nás čaká. Zavedenie predĺženia v tomto formáte zrejme od budúcej sezóny čaká našu súťaž aj ostatné ligy v Európe.“

Melichárka teší, že sa znovu obnovila tradícia Zápasu hviezd na Slovensku. Podľa jeho slov napomôže k zvýšeniu kreditu súťaže. „Navyše, s chalanmi sme sa mohli stretnúť, v pokoji sa porozprávať. Aj o nehokejových veciach. Výborná bola taktiež kulisa. Dodávala nám sily,“ dodal Melichárek.

Najvyššia hokejová súťaž pokračuje v piatok kompletným 43.kolom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tibor Melichárek #Zápas hviezd Tipsport extraligy