Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Handzuš a Petrovický budú v Nitre len nehrajúci tréneri

Víkend v znamení Zápasu hviezd Tipsport Ligy odštartuje šou v podobe draftu, nasledovať bude verejné korčuľovanie spojené s autogramiádou hráčov a bonbónikom je miniturnaj štyroch exhibičných tímov formátom troch proti trom.

23.01.2016 08:28
hokej, puk Foto:
Ilustračné foto
debata

„Fanúšikovia v Nitre, ale aj pri televíznych obrazovkách sa majú na čo tešiť. Už úvodný výber hráčov do jednotlivých mužstiev sľubuje veľa zábavy. Pekným zážitkom by malo byť aj verejné korčuľovanie s účasťou všetkých hráčov. Najmä deti budú mať možnosť odfotiť sa s hráčmi a vypýtať si od nich autogram. Okrem toho budú na jednej časti ľadovej plochy prebiehať súťaže, v ktorých sa budú dať vyhrať cenné suveníry i lístky na večernú exhibíciu,“ prezradil šéf Tipsport ligy Richard Lintner.

V sobotňajšom drafte, ktorý bude od 17.30 vysielať v priamom prenose internetová televízia huste.tv, si budú vyberať hráčov tréneri, kapitáni a manažéri jednotlivých výberov. Za kapitánov určili organizátori štvoricu majstrov sveta z Göteborgu 2002 Michala Handzuša, Róberta Petrovického, Jozefa Stümpela a Ľuboša Bartečka. Manažérov budú robiť zástupcovia štyroch hlavných partnerov ligy a trénermi budú Antonín Stavjaňa, Vladimír Országh, Ján Kobezda a Pavol Pukovček.

Zranenia zápästia resp. lakťa zapríčinili, že Handzuš a Petrovický budú v Nitre len v pozícii nehrajúcich kapitánov, takže ich tímy budú mať o jedného hráča viac.

Nedeľné verejné korčuľovanie je naplánované od 10.00 do 12.00. Hlavný večerný program odštartuje o 16.00 a v priamom prenose ho prinesie RTVS. V dvoch dvadsaťminútových zápasoch sa rozhodne o finalistov podujatia a v „záverečnej tretine“ turnaj vyvrcholí. Lístky na sedenie sú vypredané, k dispozícii by mali byť ešte posledné vstupenky na státie.

„Formát troch proti trom sľubuje veľa príležitostí a gólov. Hráči tých dvadsať minút určite bez problémov zvládnu. Z ligy sú totiž veľmi dobre pripravení,“ usmeje sa Lintner a dodá: „Počas prestávok spestria program štyri tradičné súťaže zručností. Vždy dvaja vybraní hráči zabojujú o najrýchlejšieho korčuliara, o hráča s najtvrdšou strelou, v streľbe na terče a v samostatných nájazdoch.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Handzuš #Róbert Petrovický