Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Poprad vraj dostal licenciu právom. O sťažnosti rozhodli tí, čo mali pochybiť

Podľa výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) klub HK Poprad neporušil podmienky pre udelenie licencie potrebnej na štart v Tipsport lige 2015/2016.

21.01.2016 15:18
Poprad, hokej, radosť Foto: ,
Radosť hráčov Popradu.
debata

Všetky materiály týkajúce sa tohto prípadu preskúmali člen VV SZĽH zodpovedný za oblasť legislatívy Lukáš Machala a generálny sekretár SZĽH Róbert Pukalovič na rokovaní so šéfom Pro-Hokeja Richardom Lintnerom. Pro-Hokej je riadiaci orgán najvyššej slovenskej hokejovej súťaže.

„Porovnali všetky dokumenty, ktoré mali obe zúčastnené strany k dispozícii,“ referuje web SZĽH. „HK Poprad neporušil žiadnu z podmienok záväzných na vydanie ligovej licencie a dostal ju oprávnene,“ uvádza sa vo vyhlásení výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) po stredajšom zasadnutí zverejnenom na portáli HockeySlovakia.sk.

V prvej polovici decembra vedenie najvyššej slovenskej hokejovej súťaže zistilo pochybenie pri udelení ligovej licencie pre HK Poprad. Spoločnosť Pro-Hokej, ktorá Tipsport ligu riadi, odovzdala celý prípad výkonnému výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja.

„Zistili sme, že podmienky pre udelenie a nakladanie s licenciou neboli splnené, a všetky podklady týkajúce sa tohto sme v pondelok odovzdali na výkonný výbor,“ referoval 8. decembra 2015 šéf súťaže Richard Lintner.

Celú záležitosť sprevádza niekoľko pozoruhodných okolností. Prvou je, že licenciu pre HK Poprad na základe návrhu Pro-Hokeja vydal výkonný výbor SZĽH a rovnaký orgán teraz riešil možné pochybenie pri tomto procese. Druhou a nemenej dôležitou je skutočnosť, že aktuálne už bývalý konateľ a riaditeľ HK Poprad Tibor Turan je člennom výkonného výboru SZĽH, ktorý situáciu riešil.

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Poprad