Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tabaček: Vraciame sa k hre zo začiatku sezóny. To je dobrý signál

Po pätnástich rokoch sa v tejto sezóne vrátil do mesta, v ktorom sa narodil a hokejovo vyrastal. Skúsený obranca a hokejový svetobežník - hral za morom, vo Fínsku, Švajčiarsku aj v KHL, patrí k oporám MHC Martin.

21.01.2016 07:00
debata
zväčšiť Ján Tabaček na archívnej snímke. Foto: SITA, Marián Peiger
Ján Tabaček Ján Tabaček na archívnej snímke.

Ján Tabaček (35) je s 22 bodmi (4+18) najlepším nahrávačom a tretím najproduktívnejśím hráčom klubu. „Snažím sa mužstvu pomáhať, vydávam zo seba maximum. Niekedy je to lepšie, inokedy horšie,“ priznáva a približuje atmosféru v martinskej kabíne i svoje pocity z blížiaceho sa All-Star víkendu.

Užívate si návrat do rodného Martina po pätnástich rokoch?
Som doma, cítim sa tu dobre. Snažím sa tímu pomáhať, vydávam zo seba maximum. Na konci sezóny mužstvo i ja uvidíme, na čo to bude stačiť, aký výsledok budeme hodnotiť.

Po výhrach v Trenčíne a so Skalicou prišli dve prehry v nájazdoch s Banskou Bystricou a Košicami. Ako na tím vplývajú?
Myslím si, že sa vraciame k hre, ktorú sme predvádzali na začiatku sezóny, čo je dobrý signál. Obaja súperi, ktorým sme tesne podľahli, sú kvalitatívne niekde inde ako my. Je preto veľkým plusom, že sme s nimi získali body, aj keď ich mohlo byť aj viac.

Utorkový sľubne rozohratý duel s vedúcimi Košicami ste však do víťazného konca nedotiahli. Prečo?
Nezvládli sme záver, neustrážili jednogólové vedenie a v nájazdoch sme, bohužiaľ, znova neuspeli. Odohrali sme však dobrý zápas. Napriek zlému začiatku sme sa oklepali a boli sme Košiciam vyrovnaným súperom.

K bodu ste pomohli gólom. Čo mu predchádzalo?
Celé to vyplynulo z hernej situácie. Súperov obranca vyštartoval po našom hráčovi, tak som spoluhráčovi zakričal, nech mi puk posunie. Bol som v pozícii, z ktorej sa dá strieľať a som rád, že mi to tam padlo.

Martin takmer ukončil košickú desaťzápasovú víťaznú sériu. Cítite sklamanie z prehry alebo spokojnosť s bodom?
Keby nám pred zápasom niekto povedal, že získame bod, určite by sme to brali. Vzhľadom na priebeh zápasu to však mrzí, mohli sme získať aj viac. Navyše, vyrovnávajúci gól padol po našej drobnej chybičke pri striedaní, no bod s Košicami má tiež svoju cenu.

Teraz vaše mužstvo čakajú tri zápasy vonku, medzi nimi aj s Piešťanmi, ktoré sú v tabuľke pred Martinom. Povzbudili vás získané body s tímami z hornej polovice tabuľky?
Boj o play off sa začína kryštalizovať a vyzerá to tak, že práve s Piešťanmi budeme súperiť o ôsme miesto. Čakajú nás ešte dva vzájomné „šesťbodové“ zápasy, ktoré veľa napovedia. Do konca sezóny je však ešte ďaleko, hrá sa ešte o veľa bodov a môžeme uspieť aj s niektorým zo silnejších súperov.

O pár dní vás čaká All-Star víkend v Nitre. Tešíte sa?
Samozrejme. Ideme si to tam užiť s celou rodinou. V Nitre býva skvelá atmosféra, a tak verím, že to dopadne dobre a budú spokojní diváci aj hráči.

Bude sa hrať vo formáte traja proti trom. Čo hovoríte na túto myšlienku?
Myslím si, že je to dobrý ťah. Bude viac priestoru na ľade, môžeme očakávať rýchly a ofenzívny hokej, ktorý sa bude divákom páčiť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #MHC Martin #Ján Tabaček
Načítavajú sa športové výsledky...