Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Banskobystričania žiadajú ospravedlnenie od manažéra Žilinčanov

Nedeľňajší súboj 35. kola hokejovej Tipsport ligy 2015/2016 medzi Banskou Bystricou a Žilinou sprevádzajú aj niekoľko dní po jeho skončení vášne na oboch stranách.

08.01.2016 13:32
hokej, Banská Bystrica, radosť Foto: ,
Hokejisti Banskej Bystrice.
debata

Po súboji boli omnoho spokojnejší domáci, ktorí získali tri body za víťazstvo 5:3. Vedenie žilinského klubu a jeho fanúšikovia však cítia krivdu. Pod Urpín pricestoval trojciferný počet fanúšikov „vlkov“, ale do hľadiska sa dostal iba jeden. Začala sa tým „zákopová vojna“ prostredníctvom tlačových vyhlásení či odkazov v rôznych médiách. Vedenie klubu z Banskej Bystrice zdôvodnilo skutočnosť, že do hľadiska svojej arény nevpustilo priaznivcov súpera, ktorý vraj pred štadiónom napadli členov usporiadateľskej služby i policajtov. Podľa druhej strany bolo konanie domácich neopodstatnené.

Žilinský klub ešte počas zápasu v Banskej Bystrici prostredníctvom oficiálneho profilu na sociálnej sieti Facebook informoval, že s okamžitou platnosťou neumožní vstup fanúšikom hosťujúcich klubov na žilinský štadión a to isté platí aj pre vedenie HC '05 iClinic Banská Bystrica. Nasledovalo vyhlásenie „baranov“ k nedeľňajšiemu incidentu s detailnejším popisom situácie, na čo Žilinčania zareagovali výraznou korekciou svojich nedeľňajších vyjadrení. V utorok večer prišlo ďalšie vyjadrenie fanúšikov žilinského klubu aj jeho vedenia s ďalšími obvineniami na opačnú stranu.

Vo štvrtok večer zareagovali aj zástupcovia Banskej Bystrice s rozsiahlym vyhlásením, v ktorom uviedli svoj pohľad na vec a vyvrátili tvrdenia športového riaditeľa MsHK Žilina Imreho Valáška. Uviedli aj komunikáciu prostredníctvom textových správ s týmto žilinským funkcionárom. „Pán Valášek svojim neovereným vyjadrením poškodil dobré meno nášho klubu a v médiách zavádzal verejnosť. HC '05 iClinic Banská Bystrica oficiálne žiada pána Valáška o verejné ospravedlnenie,“ uvádza sa vo štvrtkovej správe. „Všetky potrebné dokumenty k celej vzniknutej situácii odovzdáme na prešetrenie Bezpečnostnej komisii SZĽH a Pro-Hokej-u,“ referujú zástupcovia Banskobystričanov.

debata chyba
Viac na túto tému: #MsHK DOXXbet Žilina #HC 05 Banská Bystrica