Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ručkayovi robí radosť brat i Stümpelov návrat

Hetrik ho potešil, ale veľkú dôležitosť mu nepripisuje. Vraj z neho mali väčšiu radosť spoluhráči - aspoň čímsi prispeje do spoločnej kasy.

04.01.2016 17:28
Henrich Ručkay, Miroslav Lipovský Foto: ,
Nitran Henrich Ručkay prekonáva skalického brankára.
debata

Hokejisti Nitry zdolali v prvom tohtoročnom ligovom kole v domácom prostredí Skalicu presvedčivo, hoci im trvalo takmer dve tretiny, kým zlomili jej odpor a streleckú smolu. Po prvej dvadsaťminútovke prehrávali 1:2, ich jediný gól strelil Henrich Ručkay. V druhej časti hry otočili domáci stav na 3:2 a v záverečnej upravil efektívny Ručkay ďalšími dvoma gólmi na konečných 5:2.

„Pomalšie sme sa rozbiehali. Až v polovici druhej tretiny sme konečne premenili šance a dostali sa do vedenia. Vtedy nám už bolo jasné, že zápas musíme vyhrať,“ poznamenal skúsený 32-ročný útočník. Nitrania mali obrovskú streleckú prevahu, na brankára Petra Ševelu vyslali úctyhodných 51 striel. „Čo z toho, keď sme dlho nevedeli streliť góly,“ dodal.

Viditeľne mu pomohlo, že sa po krátkej pauze vrátil do zostavy kapitán Jozef Stümpel. „Hneď to bolo vidieť. Naša formácia s Tiborom Kutálkom mohla pridať pokojne ďalšie tri góly. Hráme spolu už dlhšie, zvykli sme si a pasuje nám to spolu. Keď je Jožko zdravý, je to čosi iné. Som rád, že sme prispeli k víťazstvu,“ priznáva rodák z Piešťan.

Snažili sa ho spoluhráči po druhom góle viac zásobovať prihrávkami, aby skompletizoval hetrik?

„Nepostrehol som to. Ani mi nikto nenaznačoval, že mám streliť aj tretí gól,“ zasmeje sa a doplní: „Až keď sa mi to podarilo, začali si ma doberať, koľko ma to bude stáť.“ O tom, že štatistiky príliš nesleduje, svedčí aj fakt, že presne nevie, koľko hetrikov už v kariére strelil.

„Mohli byť asi tri alebo štyri. Nie som si istý. Posledný? Predsa v nedeľu (smiech). Predtým v predošlej sezóne – buď proti Skalici alebo Banskej Bystrici,“ odhadne. Nemýli sa, v druhej polovici januára prispel troma gólmi k výhre 8:2 nad Banskou Bystricou.

Pochvaľuje si, že sa tímu spod Zobora v súťaži darí. Obzvlášť v novembri a decembri vyhrávali Nitrania jeden zápas za druhým, vďaka čomu sa dostali na čelo tabuľky.

„Hoci som prišiel neskôr, viem, že mužstvu to v úvode príliš nešlo. Teraz je to super. Chceme vyhrávať a držať sa hore. Na druhej strane, každý sa chce na nás vytiahnuť a zosadiť nás z prvej priečky. Pre fanúšikov je dobre, že je liga vyrovnaná a hore sa držia až štyri mužstvá. Pre každého sú najdôležitejšie výsledky jeho tímu, ale priznávam, že po očku sledujem aj to, ako sa vodí konkurentom,“ prezradí.

Vďaka nedeľnému hetriku predstihol v počte gólov v sezóne mladšieho brata Jakuba z Piešťan. V rodinnom mikrosúboji vedie 13:11. V kanadskom bodovaní však na brata výrazne stráca. V 22 stretnutiach nazbieral 18 bodov, zatiaľ čo jeden z lídrov Piešťan a šiesty najproduktívnejší muž ligy v 37 stretnutiach až 35.

„Kto má viac bodov neriešime, ale sledujem, že mu to v tomto ročníku ohromne ide. Teším sa z toho. Celá ich päťka ťahá Piešťany, škoda, že sa im teraz výsledkovo až tak nedarí. Asi ho musím podpichnúť, aby aj vyhrávali. Vtipkujem, o hokeji sa spolu rozprávame máličko. Toho máme dosť na ľade. Keď sa stretneme v záapse proti sebe, to už je čosi iné,“ dodá v dobrej nálade.

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Nitra #Henrich Ručkay
Načítavajú sa športové výsledky...