Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hudec: Mrzí ma, že som ako kapitán nedošiel na vrchol

Srdciar, bojovník, správny kapitán - a dostal kopačky. Vedenie hokejového klubu z Banskej Bystrice sa po nepresvedčivých výkonoch v aktuálnej sezóne rozhodlo konať.

09.12.2015 17:00
Michal Hudec Foto: ,
Smutný Michal Hudec po prehre vo finále.
debata

Nečakaný ortieľ o predčasnom konci si vypočul kapitán mužstva Michal Hudec (36). „Pri tlaku na výsledky, ktorý momentálne panoval v Banskej Bystrici mi čiastočne aj odľahlo,“ vraví bratislavský rodák.

Ako ste prijali správu o vašom odchode?
Zo začiatku ma to prekvapilo. Keď som si však za ostatné týždne spätne niektoré veci uvedomil, nie je to až také šokujúce. Necítil som už dostatočnú dôveru a vyústilo to do ukončenia spolupráce. Síce som si to predstavoval inak, ale taký je život. Už to nezmením. Držím sa hesla: keď nejde o život, nejde o nič. Nebudem zatrpknutý a nahnevaný. Zobral som to ako fakt.

Z ktorej strany ste necítili dôveru?
Nerád by som to príliš rozoberal. Necítil som sa komfortne. Priznávam aj to, že moje výkony neboli v tejto sezóne ideálne. Dospelo to až do tohto štádia. Pre mňa sa začína nová etapa a možno mi táto zmena po štyroch rokoch prospeje.

Ako vám v klube oznámili, že končíte?
Zavolal mi riaditeľ klubu Michal Longauer a už vtedy som šípil, že sa niečo deje. V utorok mi osobne povedal fakty, ako napríklad pomer mojej ceny a výkonu. Dohodli sme sa, že to nebudeme zbytočne siliť.

Cítili ste, že k takémuto niečomu môže prísť?
Naše výsledky a postavenie v tabuľke neboli ideálne. Vypadol som z presilovkovej formácie a nehral som dobre. Pocitovo niečo bolo vo mne, ale nepripúšťal som si to. Zobral som to ako hotovú vec a nezrútil sa z toho. Pri tlaku na výsledky, ktorý momentálne panoval v Banskej Bystrici, mi čiastočne aj odľahlo.

Aké spomienky vám ostanú na päťročné pôsobenie pod Urpínom?
Pozitívne, aj keď koniec som si predstavoval inak. Ľahšie by sa mi odchádzalo pri úspechu. Spomienky však ostanú pekné. Som typ hokejistu, ktorý bojuje za mesto, v ktorom pôsobí a na ľade nechá vždy srdce. Ľudia to o mne vedeli a myslím si, že som tu zanechal nejakú stopu. Jedine, čo ma mrzí je, že som ako kapitán nedošiel na vrchol. Nemôžem mať v živote všetko.

Po vlaňajšej vicemajstrovskej sezóne sa v súčasnosti Banská Bystrica nachádza na 5. mieste. Čo hľadať za tým, že to nefunguje?
Je to na dlhšie a nechce sa mi púšťať do hlbokých úvah. Niekedy veci fungujú ako minulý rok. Pred aktuálnou sezónou sme si stanovili cieľ získať titul. Možno aj tým sa vytvoril zbytočný tlak. Nastalo tu veľa zmien, niektorí hráči odišli, iní prišli a nevplývalo to ideálne na mužstvo. Možno to je teraz definitívny rez a celému tímu to pomôže.

Stihli ste sa rozlúčiť so spoluhráčmi?
Nebuchol som dverami a neposlal nikoho kade ľahšie. Bol som so spoluhráčmi v šatni a keď som oznámil, že končím, ostali v šoku. Odohral som tu päť sezón, zastával funkciu kapitána a tých chlapcov – najmä mladých, som si piplal aj osobnostne. A zrazu nastal koniec. Boli prekvapení. Rozlúčil som sa s nimi a budem im držať palce.

Aké budú vaše najbližšie kroky?
Momentálne riešim skôr rodinné záležitosti. Všetci sme fungovali v Banskej Bystrici a nastal škrt cez rozpočet. Sťahujeme sa naspäť domov do Bratislavy a až neskôr sa rozhodnem, čo bude s mojou kariérou. Keby som tu bol sám, tak zoberiem tašku a odídem. Takto potrebujem vyriešiť viaceré veci. V prvom rade však hľadím na rodinu.

Neprišla vám už nejaká hokejová ponuka?
Ozval sa mi jeden agent, ale ešte to príliš neriešim. Som otvorený všetkým ponukám a keď sa mi niekto ozve, pobavím sa s ním. Nikdy som ešte počas sezóny takto neskončil. Riešim to prvýkrát a musím sa trochu rozkukať. Verím, že pred Vianocami sa to uzavrie a budem vedieť, čo ďalej s mojou kariérou.

Ostáva vašou prioritou Slovensko alebo uvažujete aj o zahraničnej lige?
Možno by som rád ostal na Slovensku a dokázal, že som stále kvalitný hokejista. Je to výzva, ktorá ma ženie dopredu. Možno sa na staré kolená zoberiem do sveta a vyskúšam inú krajinu, veď už mi tých hokejových rokov veľa neostáva.

O konci kariéry ste neuvažovali vôbec?
Nechce sa mi takto končiť. Ešte mám stále motiváciu trénovať a hrávať. Človek nikdy nevie, čo mu život prinesie. Nemienim však niečo rýchlo podpísať a ponáhľať sa.

Keby v budúcnosti prišla ponuka z Banskej Bystrice, prijali by ste ju?
Pri mojom veku už jedine ako tréner. Možno to, čo som pod Urpínom nedosiahol ako kapitán, si raz splním v pozícii kouča.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tipsport extraliga #HC 05 Banská Bystrica #Michal Hudec
Načítavajú sa športové výsledky...