Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrnka: Veľmi mi pomohla pozvánka na Nemecký pohár

Deň voľna po výhre v Trenčíne (3:2 po sam. nájazdoch) využil na návštevu rodnej Nitry a najbližších.

30.11.2015 18:30
Tomáš Hrnka, Mathieu Corbeil Foto: ,
Zľava: Tomáš Hrnka z Košíc a Mathieu Corbeil z Banskej Bystrice.
debata

Dnes sa bude hlásiť vo Zvolene na jednodňovom sústredení adeptov na reprezentačný dres z domácej Tipsport Ligy. „Teším sa, že som sa po dlhšej dobe dostal domov, ale i na sústredenie. Nebude to nič extra náročné. Pozrieme si video a absolvujeme tréning. Trénerov i generálneho manažéra už poznám z Nemeckého pohára. Sú to pohoďáci. Nik z novicov sa nemá čoho obávať. Bude to fajn,“ tvrdí center majstrovských Košíc Tomáš Hrnka (24).

Čo vám dala účasť na prvej reprezentačnej akcii v sezóne?
Podľa mojich výkonov a bodového konta po Nemeckom pohári mi to dalo ozaj dosť. V čase turnaja som mal na konte štyri body a teraz mám trinásť. Získal som väčšie sebavedomie i chuť po hokeji. Už to, že ma zavolali, ma nesmierne povzbudilo. Odohral som víťazný zápas so Švajčiarmi a povedal si, že musím zabojovať, aby ma pozvali aj na ďalšie akcie. Robím preto všetko.

Nedeľňajší zápas v Trenčíne sa niesol v znamení spomienky na Pavla Demitru. Ovplyvnilo to atmosféru?
Domáci pripravili peknú ceremóniu. Bolo príjemné, pripomenúť si narodeniny takého významného hráča. No keď začne zápas, na také veci už nemyslíte. Bol to priamy súboj o tretiu priečku. Dobrý zápas. Obe mužstvá vedeli, že ide o veľa. Vyšlo to nám. V nájazdoch. Rozhodla až piata séria. Peťo Bartoš si v nich vždy verí, aj tréner mu dôveruje. On už je hrajúca legenda Košíc. Je obľúbený medzi hráčmi, trénermi a najmä divákmi.

Košice vyhrali osem z ostatných deviatich zápasov. Sú už tam, kde patria?
Ešte nie sme úplne tam, ale spravili sme kus roboty. November je pre Košice vždy náročný. Hrávame veľa zápasov vonku a cestujeme. Za tri roky, čo som v klube, sme ešte v novembri tak dobre nehrali. Vyťažili sme z našej pozície takmer maximum. No dúfam, že onedlho budeme v tabuľke ešte aj vyššie. Herne sa dá niečo vylepšiť vždy. Aj keď pravidelne vyhrávate.

Poškuľujete po prvej priečke?
Také je naše prianie. Manko na najlepších sme výrazne znížili, odstup už nie je veľký. Stačí jedno, dve zakopnutia mužstiev nad nami a môžeme byť úplne hore. Naše sebavedomie šlo víťazstvami nahor. Prehrali sme len v Nitre, kde sa hrá ozaj ťažko.

Je liga ozaj taká vyrovnaná, ako naznačuje tabuľka?
Je to tak. Každý môže zdolať každého. Za šesť rokov, čo hrávam ligu, ešte taká vyrovnaná nebola. Dúfam, že sa postupne posunieme na prvé miesto a trochu odpútame od prenasledovateľov. Máme veľmi dobrých hráčov, preto musíme mať vysoké ambície. Pri prehrách nám trochu padlo sebavedomie, nevedeli sme dať gól. No už potvrdzujeme našu silu.

Čo sa zmenilo príchodom trénera Rostislava Čadu?
Oremus so Šimíčkom boli veľmi dobrí tréneri. Po ich príchode v minulej sezóne sme tiež začali vyhrávať. Teraz sa to isté stalo po angažovaní trénera Čadu. Situácia už bola ozaj kritická. Neboli sme na tom dobre ani psychicky. Musela prísť zmena. Prišla a pomohla.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tipsport extraliga #HC Košice #Tomáš Hrnka
Načítavajú sa športové výsledky...