Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Banská Bystrica ulovila kanoniera. Na stred Slovenska sa vracia Tománek

Odchovanec považskobystrického hokeja Roman Tománek si oblečie v tejto sezóne dres Banskej Bystrice.

30.10.2015 18:08
Roman Tománek Foto:
Roman Tománek.
debata

Po neúspešnej anabáze v kazašskom Pavlodare sa 29-ročný útočník vracia späť do slovenskej extraligy. S vedením HC'05 Banská Bystrica sa dohodol na kontrakte do konca aktuálnej sezóny s opciou na ďalší rok.

"Pred siedmimi rokmi sme Tománka vytiahli z Považskej Bystrice, aby hral za nás extraligu. Darilo sa mu u nás, ale za známych okolností musel náš klub opustiť. Veríme, že sa poučil z minulosti a nadviaže na dobré výkony, teda bude prínosom pre mužstvo a nebudú s ním žiadne problémy. Sme presvedčení, že si váži šancu, ktorú mu dávame a odplatí nám ju v podobe gólov a dobrých výkonov,“ uviedol pre agentúru SITA prezident HC'05 Banská Bystrica Juraj Koval.

Najproduktívnejší hráč najvyššej slovenskej súťaže v predchádzajúcej sezóne Roman Tománek opustil tím Irtyš Pavlodar vo štvrtok už po pätnástich ligových dueloch, v ktorých zaznamenal iba 1 gól a 3 asistencie. Predchádzajúce súťažné ročníky strávil v Nitre, kde patril medzi najproduktívnejších hráčov a s týmto tímom si vybojoval striebornú a dve bronzové medaily. Celkovo nastrieľal v našej najvyššej súťaži 204 gólov, z toho 82 za Banskú Bystricu, v ktorej pôsobil v sezónach 2008 až 2012.

"Veríme, že Roman oživí našu ofenzívu, ktorá bude dávať viac gólov už v najbližších zápasoch. Prostredie dobre pozná, keďže tu hral, takže čakáme od neho predovšetkým góly, ktoré určite nezabudol dávať,“ dodal na margo jeho pôsobenia pod Urpínom riaditeľ HC'05 Banská Bystrica Michal Longauer.

debata chyba
Viac na túto tému: #Roman Tománek #HC 05 Banská Bystrica
Načítavajú sa športové výsledky...