Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hráme aktívnejší hokej. Viac korčuľujeme a strieľame, vraví Juraško

V nedeľu neudržali v Košiciach dvojgólové vedenie a úradujúcemu šampiónovi podľahli 3:4, no i tak im patrí prvá priečka v tabuľke.

19.10.2015 20:47
Zvolen - Slovan Foto:
Zvolenský obranca Michal Juraško.
debata (1)

Hokejisti Zvolena odštartovali sezónu prehrou v Poprade, ale tá ich nepribrzdila. Skôr nakopla. Z nasledujúcich desiatich stretnutí vyhrali osem a v priebehu minulého týždňa sa posunuli už na 1. miesto. Vo štvrtok rozstrieľali reprezentačnú dvadsiatku 8:0 a o deň si doma poradili aj s priamym konkurentom v boji o prvú priečku Trenčínom – 2:1. Z vrchola ich nezosadilo ani zaváhanie v Košiciach.

„Chceli sme pokračovať v úspešnej sérii, ale nestačilo nám ani vedenie 2:0 po prvej tretine. Domáci vyrovnali, čo ich herne nakoplo. Škoda, že hoci sme v tretej tretine vyrovnali na 3:3, o pár sekúnd sme inkasovali rozhodujúci gól. Košice asi ešte pôjdu v tabuľke hore. Majú na to mužstvo. Nie vždy však tím zložený z dobrých hráčov správne funguje,“ naznačuje kapitán Zvolena Michal Juraško.

Tridsaťjedenročný obranca si pochvaľuje, aká sa dala pod Pustým hradom dokopy partia. „Po minulej sezóne odišlo viacero starších skúsených hráčov a nahradili ich mladší chalani. Aj som sa trošku obával, či nám nebudú skúsenosti chýbať, no zatiaľ funguje tím veľmi dobre. Všetko do seba správne zapadlo. Viac korčuľujeme a snažíme sa hrať, najmä doma, atraktívny ofenzívny hokej. Chceme prilákať do hľadiska viac divákov,“ vysvetľuje odchovanec zvolenského hokeja. Kapitánom tímu je už druhý raz – céčko mal aj v sezóne 2013/14. Vtedy sa Zvolenu po majstrovskej sezóne vôbec nedarilo. „Teraz je to oveľa príjemnejšie. Zatiaľ sa v tabuľke držíme nad očakávania. Do sezóny sme šli skromne, no zároveň sme verili, že sa nebudeme potácať niekde dole. Veríme, že sa čo najdlhšie udržíme na špici a do play off pôjdeme z čo najlepšej pozície,“ poznamená Juraško a dodáva: „Prvé miesto rozhodne nepreceňujeme. Stále sa hrá len druhá šestina základnej časti a rozdiely v tabuľke sú malé. Pár prehier môže poslať každé mužstvo hlboko dole. Teraz chceme voziť viac bodov aj zvonku, aby sa nám hralo ľahšie.“

Zvolenčania získali vydareným vstupom do sezóny pohodu na hokejkách, preniesla sa aj do dobrej nálady v šatni. Potvrdzujú ju najmä doma, kde prehrali jediný duel s Martinom. „Gólom dvanásť sekúnd pred koncom. Nešťastný zápas,“ povzdychne si Juraško. „Veľa korčuľujeme, strieľame a bojujeme. Ešte keby sa k nám pridalo viac divákov, bolo by to perfektné.“

Tipsport Liga má za sebou trinásť kôl, prvý Zvolen delí od deviatych Piešťan len desať bodov. Výraznejšie zaostáva len posledná Skalica. Dá sa už odhadnúť, ako by mohla vyzerať tabuľka po základnej časti?

„Ešte je skoro. Po novembrovej reprezentačnej prestávke možno príde k zmenám v kádroch. Po nej sa to môže vyjasniť. Samozrejme, vysoké ambície majú v Košiciach. V posledných rokoch bola vysoko Nitra a aj Banská Bystrica zaujímavo doplnila káder. My chceme prekvapiť. Najpríjemnejším prekvapením je pre mňa zatiaľ účinkovanie Trenčína. Máme vcelku podobne zložené mužstvá,“ myslí si Juraško.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #HKM Zvolen #Tipsport extraliga #Michal Juraško
Načítavajú sa športové výsledky...