Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na prvej priečke je skvele. Chceme si ju udržať, vraví Michal Hlinka

K výhre 4:3 po predĺžení prispel dvoma gólmi a asistenciou. Útočník Trenčína Michal Hlinka bol hviezdou nedeľňajšieho stretnutia s Popradom.

12.10.2015 17:34
Michal Hlinka Foto: ,
Michal Hlinka z Dukly Trenčín.
debata

Hokejisti Dukly pokračujú po výbornom vstupe do ligy v dobrých výkonoch a sú na čele tabuľky. „V klube funguje všetko, ako má. Tréneri nám určujú správnu taktiku a vyhrávame. Dúfam, že nám to vydrží čo najdlhšie,“ vraví 22-ročý útočník, syn tragicky zosnulého Miroslava Hlinku.

Čo rozhodlo váš súboj s Popradom?
Nezačali sme ideálne, ale v druhej tretine sme zvýšili tempo a vyrovnali. Nebol to náš optimálny výkon, ale sme radi, že sme získali dva body. Mohli sme aj tri, no v závere sme neudržali vedenie. V predošlých dvoch zápasoch sme akosi nepremieňali šance, teraz nám to tam konečne znova padlo. Dal som dva góly, čo ma potešilo. Rozhodnúť v predĺžení je príjemné, ale dôležitejšie sú dva body.

Cítite sa vo veľkej pohode?
Mám radšej, keď hráme zápasy čo najčastejšie. Teraz máme už štvrtý voľný utorok za sebou, čo mi nijako extra nepasuje. V ostatných zápasoch to nebolo z mojej strany najlepšie, ale inak sa cítim v pohode a so spoluhráčmi v päťke si dobre rozumieme. Darí sa tímu, o to je to pre každého jednoduchšie.

Ako sa vám hrá v útoku so skúseným Róbertom Petrovickým?
S ním sa hrá super! Robo je starý harcovník, rozdáva nám ideálne puky a my na krídlach sa to snažíme oblietať. Často si nás posadí celú päťku a spoločne rozoberáme veci z ľadu – riešime, ako našu spoluprácu vylepšiť. Pomáha nám počas tréningov aj zápasov. Spočiatku s nami hral Paťo Koyš, ale po zranení Peťa Ölveckého sa posunul do druhej formácie a k nám prišiel Denis Hudec. V nedeľu nám to vyšlo parádne. Stále máme všetky lajny veľmi dobre vyskladané.

V čom tkvie sila trenčianskeho mužstva?
Základ je vynikajúca partia v kabíne. Vždy si zastaneme jeden druhého a navzájom si pomôžeme. Myslím si, že to je vidieť aj na ľade. Dôležité je aj to, že v klube všetko funguje, ako má. Samozrejme, na naše výsledky majú vplyv aj príchody niektorých skúsených chlapcov. Popri nich rýchlejšie rastú aj mladí talentovaní hokejisti. Manažment Dukly to tento rok vyskladal dobre. Je na nás, aby sme to dotiahli čo najďalej.

S čím budete v Trenčíne spokojní po základnej časti?
Nechávame si to pre seba. Ideme od zápasu k zápasu a snažíme sa každý vyhrať. Každý klub si iste dáva čo najvyššie ciele. Dúfam, že sa nám ich podarí splniť. Na prvej priečke sa cítime vynikajúco. Tabuľka je však vcelku vyrovnaná a uvidíme, ako sa ešte bude vyvíjať. Nejaké zmeny určite prídu. Verím, že budeme pokračovať v dobrých výkonoch a udržíme si prvú priečku. Pozeráme sa sami na seba, nie na ostatných.

Michal Hlinka skončil po súboji s popradskými... Foto: SITA, Tomáš Somr
Michal Hlinka Michal Hlinka skončil po súboji s popradskými hráčmi na mantineli.

Keď padnete v tabuľke nižšie, bude to pre vás sklamanie?
Hlavná časť ročníka príde až v play off. Tam sa začne akoby ozajstná sezóna. Samozrejme, každý chce ísť do play off z čo najlepšej pozície a mať pred vyraďovacími bojmi čo najlepšiu pohodu a čisté hlavy.

Osem z dvanástich zápasov ste odohrali doma. Teraz vás zas čaká šesť zo siedmich duelov vonku. Pripravujete sa na zmenu osobitne?
Neberieme to tak. Pred vlastnými fanúšikmi sa hrá asi každému lepšie, ale nemôžeme sa zápasov u súperov báť. Teraz budeme hrať viac vonku, potom sa to opäť otočí.

Čo hovoríte na výkony brankára Jana Cháberu?
Jeho výkony hovoria samé za seba. Honza je skúsený brankár, chytá perfektne a zabránil veľkému množstvu gólov. Sme radi, že ho tu v Dukle máme a dúfame, že sa mu bude takto dariť až do konca sezóny.

Púta najväčšiu pozornosť momentálne v kabíne Martin Jakúbek?
(smiech) Narážate na promo video Tipsport Ligy? Trošku sme si ho s chlapcami doberali. Zatiaľ sme mu miesto v kabíne obrázkami nepolepili, ale niečo sa už na neho kuje (smiech). Dobre nás pobavil.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dukla Trenčín #Michal Hlinka
Načítavajú sa športové výsledky...