Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Košice prepustili Oremusa. Zbaliť sa musel aj skúsený obranca Štrbák

Tréner Peter Oremus pre neuspokojivé výsledky skončil vo funkcii trénera hokejistov HC Košice, ktorých v uplynulej sezóne priviedol k titulu.

10.10.2015 11:22
Peter Oremus Foto:
Peter Oremus.
debata (3)

Vstup do nového ročníka Tipsport ligy 2015/2016 však „oceliarom“ nevyšiel, z desiatich zápasov vyťažili iba jedenásť bodov a krčia sa až na 9. priečke tabuľky. Oremus vystriedal pri kormidle Antona Tomka v januári 2015. S mužstvom postúpil aj zo základnej skupiny do šestnásťfinále play-off Ligy majstrov.

„Korektne sme sa rozišli. Súhlasím, že výsledky neodzrkadľovali potenciál tímu a sám som nechápal, prečo sme sa odrazili do sezóny takýmto spôsobom. Košice si nezaslúžia byť tam, kde teraz sú a v danej situácii sa dal podobný krok očakávať. S kolegom sme tu odviedli kus dobrej práce a takáto vec človeka zamrzí,“ uviedol 45-ročný kouč.

Okrem Oremusa a jeho asistenta Romana Šimíčka končia v tíme aj skúsení obrancovia Martin Štrbák a Radek Philipp.

„Neboli sme spokojní s ich výkonnosťou,“ uviedol na stretnutí s médiami prezident HC Košice Juraj Mondík. Do klubu by sa mal vrátiť zadák Radek Deyl, s ktorým ďalej nerátajú v Karlových Varoch.

„Nedeľný zápas v Banskej Bystrici povedie niektorý z našich mládežníckych trénerov. O tom, ktorý to bude, ešte rokujeme,“ doplnil Mondík.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #Martin Štrbák #Peter Oremus
Načítavajú sa športové výsledky...