Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Debutoval skôr, ako Gáborík. Zvolen poslal do boja 15-ročného chlapca

Obranca Michal Ivan z HKM Zvolen sa v piatok stal najmladším hráčom najvyššej domácej hokejovej súťaže za ostatné dve desaťročia. Mladý bek (nar. 18. novembra 1999 v Žiari nad Hronom, pozn.) absolvoval premiéru v Tipsport lige v domácom súboji 8. kola HKM Zvolen - MHC Martin (3:4) vo veku 15 rokov, 10 mesiacov a 14 dní.

03.10.2015 10:02
Michal Ivan Foto:
Michal Ivan zo Zvolena.
debata

O viac ako mesiac pokoril rekordný zápis útočníka Petra Valenta, ktorý vo februári 2013 absolvoval debut v drese Banskej Bystrice vo veku 15 rokov, 11 mesiacov a 29 dní. Pred ním bol držiteľom maxima Marián Gáborík (16 rokov a 27 dní).

„Trochu sme nezvládli záver duelu. Keby sme vyhrali, pocity by boli o niečo lepšie. Na prvý zápas som dostal dostatok šancí na ľade. Mám ešte nedostatky, z dorastu je to poriadny skok. Počul som o tom, že som teraz najmladší hráč v lige a uvedomujem si to,“ povedal po súboji Michal Ivan.

Podľa oficiálneho webu HKM Zvolen je absolútnym rekordérom najvyššej slovenskej hokejovej súťaže Andrej Podkonický, ktorý mal v sezóne 1993/1994 vykorčuľovať vo veku 15 a pol roka v súboji Zvolen – Prešov.

debata chyba
Načítavajú sa športové výsledky...