Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lintner: Extralige vložíme novú dušu

Ponuku prijal, lebo chce pomôcť extralige. Má totiž podľa neho obrovský marketingový potenciál. Bývalý dlhoročný hokejový reprezentant a majster sveta z Göteborgu Richard Lintner je novým šéfom Pro-Hokeja, spoločnosti, ktorá riadi najvyššiu slovenskú súťaž.

07.08.2015 17:44
Richard Lintner Foto: ,
Richard Lintner.
debata (3)

„Som nadšený, že sme sa dohodli a ideologický súboj, ktorý doteraz prebiehal na úrovni teoretickej a v diskusiách, sa prenesie do reálneho hokeja,“ tvrdí 37-ročný Trenčan.

Čo pri vašom rozhodovaní zavážilo v prospech prijatia ponuky?
Poctivo som si urobil domácu úlohu a niekoľko týždňov sme rokovali o následných krokoch a plánoch po mojom vstupe do Pro-Hokeja. Rokovania prebiehali pozitívne a cítim veľmi silný mandát i podporu môjmu plánu, ktorý sa spoločne pokúsime preniesť do extraligy. Ide najmä o témy, ktoré sme rozoberali pred kongresom v rámci mojej prezidentskej kampane. Táto kampaň asi oslovila extraligové kluby, aspoň drvivú väčšinu z nich. Napriek tomu, že sa liga nenachádza v jednoduchej situácii, cítim obrovský potenciál naplnenia krokov, ktoré sú nevyhnutné.

Pôvodne ste uvažovali o slovenskom hokeji ako o celku.
(skočí do reči) To bol náš postoj pred voľbami. Vychádzali sme z danej situácie. No trojročná zmluva, ktorá garantuje Pro-Hokeju významnú autonómiu v rámci slovenského hokeja, bola jedným z vážnych kritérií, prečo som ponuku prijal. Nakoniec sa tak opak toho, čo sme chceli, stal pozitívnym kritériom pri mojom rozhodovaní. Môj postoj k voľbám a kongresu sa však nemení. Som presvedčený, že priebeh bol neférový. Nič na tom nezmení fakt, že sa teraz budem snažiť spolu s extraligovými klubmi a fanúšikmi pomôcť našej lige.

Aký je marketingový potenciál extraligy?
Obrovský. Vychádzame z toho, že Slovensko je hokejová krajina. Prakticky polovica obyvateľov sa aktívne zaujíma o dianie v hokeji, výsledky svojho obľúbeného klubu. Po ostatných týždňoch som presvedčený, že sme schopní, dostať sa oveľa ďalej a urobiť niekoľko veľmi významných krokov vpred.

Čo okrem marketingu extraliga najviac potrebuje?
Chceme vložiť extralige novú dušu. Ideme ju robiť nie pre divákov a hráčov, ale s divákmi a s hráčmi spoločne. Potrebujeme priniesť nový impulz, zmeniť imidž a identitu, zvýšiť dôveryhodnosť a čitateľnosť v rámci pravidiel, podľa ktorých sa extraliga a jej kluby riadia a správajú.

Aké budú prvé kroky pri napĺňaní vašich ambícií?
Niekoľko veľmi významných, na ktorých chceme stavať hneď od slávnostného otvorenia ligy, oznámime na tlačovej besede na prelome augusta a septembra. Teraz musíme čo najefektívnejšie využiť to málo času, čo nám dovtedy ostáva.

Časť priaznivcov vám na facebookovom profile odporúčala, aby ste ponuku prijali, ďalší zas boli rezolútne proti. Sledovali ste, ktorý názor prevláda?
Rozhodoval som sa veľmi racionálne. Vychádzal som z jasných faktov. Som presvedčený, že toto je obrovský krok v ústrety naším fantastickým fanúšikom. Zároveň je to spôsob zachovania si svojej tváre a dôveryhodnosti, ktorú si budujem už veľmi dlho.

Môže váš vstup do extraligy napomôcť k upokojeniu situácie v slovenskom hokeji?
Vychádzam z faktu, že môj postoj k priebehu volieb sa nemení. Kým vedenie Slovenského zväzu ľadového hokeja neurobí významné kroky, aby tieto fakty napravil, tak sa mi ťažko odhaduje budúcnosť.

Uspokojí vás už to, ak sa zmenia volebné pravidlá pre budúcnosť, alebo to nestačí?
Z môjho pohľadu je absolútne nevyhnutné, aby sa zmenili smernice SZĽH. Až potom môžu byť voľby spravodlivé. Je to prvý krok. Druhý by mali byť samotné spravodlivé voľby. Načo by sme čakali ďalšie roky, keď zmenou stanov by sa potvrdila nezmysluplnosť pôvodných volieb. Nie sme v situácii, keď si môžeme dovoliť takéto prešľapy tolerovať.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Lintner