Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Do Piešťan prichádza Balej, návrat R. Filipa a J. Ručkaya

Vedenie extraligového klubu ŠHK 37 Piešťany v predchádzajúcich dňoch podpísalo zmluvy s novými hráčmi, do kúpeľného mesta prichádzajú Jozef Balej, Richard Filip a Jakub Ručkay. Filip s J. Ručkayom sa do Piešťan vracajú po krátkej pauze.

28.07.2015 14:48
debata

Z minuloročného kádra budú v Piešťanoch pokračovať brankár Patrik Rybár a útočník Marcel Holovič.

Tridsaťtriročný krídelník Jozef Balej naposledy pôsobil v českom Chomutove, predtým aj v Plzni, Brne a Třinci. Úvod sezóny 2011/2012 absolvoval v Slovane Bratislava v KHL. V minulosti sa mu podarilo prepracovať sa v zámorí do profesionálnej NHL, v ktorej za Montreal, New York Rangers a Vancouver odohral 18 zápasov s bilanciou 1 gól a 5 asistencií.

O dva roky mladší Jakub Ručkay v minulosti strávil v rodných Piešťanoch takmer tri sezóny, k Váhu sa vracia po necelých dvoch ročníkoch v neďalekej Nitre. Tridsaťdvaročný obranca Richard Filip prichádza do Piešťan po ročnej pauze, ktorú si vyplnil pôsobením v rumunskom Brašove.

Hokejisti Piešťan začnú so spoločnou prípravou v nedeľu 2. augusta, zapojí sa do nej viacero odchovancov, ktorí budú bojovať o miesto na extraligovej súpiske. Z obrancov budú chcieť trénera Lea Gudasa presvedčiť o svojich kvalitách Tomáš Hluch, Matej Svetlík, Filip Vatrt, Andrej Mrázik a Martin Žitňanský. O miesto v útoku sa „pobijú“ Filip Hudec či navrátilec zo zámoria Ondrej Valo.

Vedenie klubu ŠHK 37 Piešťany je v kontakte aj s ďalšími hráčmi, s ktorými rokuje o možnej spolupráci.

Aktuálna podoba kádra ŠHK 37 Piešťany:
Brankár: Patrik Rybár
Obrancovia: Richard Filip, Tomáš Hluch, Matej Svetlík, Filip Vatrt, Andrej Mrázik, Martin Žitňanský
Útočníci: Jozef Balej, Jakub Ručkay, Marcel Holovič, Filip Hudec, Ondrej Valo

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠHK 37 Piešťany