Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prioritou Košíc je Liga majstrov. Cieľom postup

O tridsať dní odštartujú košickí hokejisti prestížnu Ligu majstrov. Dvadsiateho augusta si v Steel aréne zmerajú sily s nemeckým Mníchovom. V základnej skupine narazia aj na rakúsky Klagenfurt.

20.07.2015 21:45
hokej, extraliga, majster, Košice, oslava, 2015, Foto: ,
Hokejisti Košíc sa radujú zo zisku majstrovského titulu.
debata

Zverenci trénera Petra Oremusa absolvovali šesťtýždňovú prípravu na suchu – vyvrcholila 30. júna. „Letná zaberačka prebehla v domácich podmienkach. Pod patronátom ju mal kondičný tréner Daniel Kičura. Chlapci k nej pristúpili poctivo a zodpovedne,“ vraví košický lodivod. „Pracovali sme na rýchlostnej vytrvalosti, sile a stabilizačných cvičeniach. Tvrdú drinu sme si spríjemnili florbalom a prípravu ukončili tenisovým turnajom vo štvorhre. S trénerom Romanom Šimíčkom sme nemali konkurenciu,“ dodáva útočník Adam Lapšanský.

Po trojtýždňovej pauze vykorčuľujú Košičania vo štvrtok prvýkrát na ľad. „Už sa nevieme dočkať. Sme predsa hokejisti. Prestávka po majstrovskej sezóne bola dlhá a chuť po hokeji je obrovská. Štyrikrát som si bol na ľade trochu zatrénovať. Verím teda, že úvodný tréning zvládnem,“ vraví najlepší strelec mužstva z uplynulého ročníka.

Majstrovský káder prešiel pred novou sezónou viacerými zmenami. V mužstve už nefiguruje brankár Alexandr Hylák, obrancovia Adam Drgoň, Adam Jánošík a Michal Šeda, útočníci Ivan Rachůnek, Tibor Kutálek a Gabriel Spilar, ktorý by si rád vyskúšal Kontinentálnu hokejovú ligu. Čerstvo draftovaní hokejisti Erik Černák a Radovan Bondra ostanú s veľkou pravdepodobnosťou v zámorí.

Novými tvárami sú obrancovia Martin Dudáš, Tomáš Slovák, Eduard Šedivý a útočníci Richard Lelkeš, Dalibor Bortňák, Dávid Šoltés a Peter Boltun. „Nových hráčov sme vyberali starostlivo, aby nám sedeli hokejovo i typologicky. Verím, že nám pomôžu v naplnení najvyšších cieľov. Káder sme poskladali podľa predstáv a momentálne doň neplánujeme zasahovať,“ prezrádza Oremus.

Pred ostrým štartom v Lige majstrov odohrajú Košičania šesť prípravných duelov. Dvakrát si zmerajú sily s Popradom, raz zo Zvolenom, Vítkovicami, Třincom i účastníkom KHL z Nižného Novgorodu.

Vo vlaňajšej edícii európskej súťaže číslo jeden skončili východniari v konkurencii fínskeho Oulu, českého Liberca a nemeckého Kolína na tretej priečke. V tomto ročníku siahajú ich ciele vyššie.

„Lige majstrov pripisujeme veľký význam a v úvode sezóny to bude naša priorita. Urobíme všetko preto, aby sme postúpili zo skupiny. Mníchov i Klagenfurt vyznávajú agresívny štýl hokeja a majú veľa zámorských hokejistov. Súperov si však nenavyberáte. Sila je v každej krajine a treba sa cez nich prehrýzť,“ tvrdí 44-ročný tréner.

Na medzinárodné súboje sa teší aj slovenský reprezentant Adam Lapšanský. „Kvôli takýmto zápasom som pred rokom zamieril do Košíc. Človek sa v nich môže ukázať. Súperi sú hrateľnejší ako vlani,“ myslí si 25-ročný hokejista.

Rodák zo Spiša počas letnej pauzy nelenil a urobil dôležitý životný krok. Oženil sa s dlhoročnou partnerkou Phuong Anh Doan. „Na svadbe sme mali 150 hostí, nechýbali viacerí hokejisti. Predsvadobnú cestu sme si užili v Dubaji, keďže manželka je v siedmom mesiaci. Čakáme chlapčeka,“ prezradil.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tipsport extraliga #HC Košice #hokejová Liga majstrov
Načítavajú sa športové výsledky...
Načítavajú sa športové výsledky...