Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skalica bude hrať extraligu aj v nasledujúcej sezóne

Poslanci mestského zastupiteľstva v Skalici na pondelkovom mimoriadnom zasadnutí rozhodli o dotácii pre miestny extraligový hokejový klub HK 36.

13.07.2015 18:50 , aktualizované: 19:30
HOKEJ-TE: Skalica - Nitra Foto: ,
Skaličania sa predstavia v extralige aj v nasledujúcej sezóne.
debata

Schválenie finančných prostriedkov vo výške 47-tisíc eur znamená, že v najvyššej slovenskej hokejovej súťaži sa Záhoráci predstavia aj v devätnástej sezóne v rade. „Mesto nám pomohlo k tomu, aby sme získali licenciu na nový súťažný ročník,“ informoval agentúru SITA generálny manažér HK 36 Skalica Tibor Martinčič.

Skaličania hrajú v slovenskej extralige od sezóny 1997/1998, v predchádzajúcom ročníku skončili v základnej časti na 9. pozícii a nepostúpili do play-off. Najvyššiu domácu súťaž sa Skalici podarilo udržať a teraz stojí pred vedením klubu ďalšia neľahká úloha. „Prvým krokom bude angažovanie trénera a s jeho spoluprácou potom formovanie kádra pre nasledujúcu sezónu. Ústne sme dohodnutí s trénerom a v utorok popoludní by malo prísť k podpisu zmluvy,“ doplnil pre SITA Martinčič a pre Srdce Záhoria sa vyjadril aj na tému hráčskeho kádra: "Naša filozofia je tá, aby naši mladí chlapci dostali šancu presadiť sa v seniorskom hokeji. Podobný pohľad na vec má aj náš tréner, s ktorým sme dohodnutí.

Bolo nutné, aby sme mali vyšší rozpočet ako v minulej sezóne, preto sme ho zvýšili o 100-tisíc eur. Pôjde o prostriedky investovaného do hráčskeho kádra."

So spoločnou prípravou začne tím HK 36 Skalica 2. augusta. Do nového extraligového ročníka vstúpi už 10. septembra v Bratislave zápasom proti reprezentačnej dvadsiatke a o deň neskôr naň čaká domáci duel proti Piešťanom.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tipsport extraliga #HK 36 Skalica
Načítavajú sa športové výsledky...