Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zotrvanie Piešťan v Tipsport extralige je reálnejšie

Kým v predchádzajúcich týždňoch to so seniorským hokejom v Piešťanoch nevyzeralo ružovo, v posledných dňoch sa situácia pohla dopredu a zotrvanie miestneho ŠHK 37 v extralige vyzerá o poznanie reálnejšie.

13.07.2015 14:40
Košice, Piešťany Foto: ,
Gólová radosť piešťanských hráčov.
debata

Do hry totiž vstúpilo vedenie mesta Piešťany, s podporou ktorého by „havrani“ mohli vyriešiť aktuálne problémy a nemuseli predať extraligovú licenciu inému mužstvu. „Nič ešte nie je definitívne. Primátor mesta Miloš Tamajka sa však zasadil za pomoc hokeju a požiadal nás, aby sme zatiaľ zastavili rokovania o predaji licencie. Jasnejšie v celej veci bude po budúcotýždňovom rokovaní mestského zastupiteľstva, ktorého súhlas je potrebný,“ povedal pre agentúru SITA prezident klubu Jaroslav Lušňák.

Začiatkom júla požadovali podporu pre klub zo strany mesta aj jeho fanúšikovia, ktorí sa zúčastnili na rokovaní mestského zastupiteľstva. Tím ŠHK 37 Piešťany zatiaľ absolvoval v slovenskej extralige tri sezóny a zakaždým sa prebojoval do play-off. Dvakrát sa „havrani“ dostali až do semifinále vyraďovacej časti a obsadili konečné 4. miesto, v ročníku 2014/2015 bolo ich konečnou štvrťfinále a 8. pozícia.

Piešťany v roku 2015 prišli o organizáciu prestížneho Memoriálu Ivana Hlinku pre výbery hráčov do 18 rokov, pretože na miestnom štadióne sa vyskytli pre problémy s chladením, ktoré majiteľ arény (mesto Piešťany, pozn.) v požadovanom termíne nedokázal odstrániť.

V súvislosti s možným predajom licencie je v hre Liptovský Mikuláš. S predstaviteľmi tradičnej bašty slovenského hokeja zástupcovia ŠHK 37 Piešťany rokovali o možnom odstúpení licencie. „V tejto chvíli sme s Piešťanmi v podstate dohodnutí. Ostáva spísať zmluvu o postúpení extraligovej licencie a následne ju za obe strany podpísať,“ uviedol v úvode minulého týždňa predseda predstavenstva MHK 32 Liptovský Mikuláš Ivan Droppa.

debata chyba
Viac na túto tému: #Piešťany #Tipsport extraliga #ŠHK 37 Piešťany
Načítavajú sa športové výsledky...