Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Skalici sú blízko k dohode. Martin zmenil vedenie

Finančné suchoty v hokejovej Skalici a Martine by mohli byť čoskoro zažehnané. Záhorákom má podať pomocnú ruku mesto a Martinčanov by mali z krízy vytiahnuť noví akcionári.

09.07.2015 22:48
Skalica - Poprad, Skalica, hokej Foto: ,
Ilustračné foto
debata

Zdá sa, že v Skalici sa bude hrať najvyššia futbalová i hokejová súťaž. Kým futbalisti sa medzi elitu dostali prvýkrát vo svojej histórii, hokejisti sú už tradičným účastníkom najvyššej súťaže. Účinkovanie klubu v extralige je do veľkej miery závislé od podpory mesta.

"S vedením mesta začíname nachádzať spoločnú reč. Z jeho strany je snaha pomôcť a zapojiť sa do hokejového procesu. Sme radi, že sa to posunulo. Vymysleli sme spôsob, akým by sme mohli fungovať. Potrebný je už len súhlas mestského zastupiteľstva, ktoré bude zasadať v pondelok.

Verím, že to bude posledná bodka, aby sme definitívne oznámili, že Skalica bude v extralige pokračovať aj ďalšiu sezónu," konštatoval generálny manažér klubu Tibor Martinčič.

K splneniu licencie potrebujú Skaličania uhradiť dlhy vo výške 107-tisíc eur. To, že by sa s vedením mesta nedohodli, si Martinčič nepripúšťa. „Žiadnu ďalšiu alternatívu zatiaľ pripravenú nemáme. Som presvedčený, že naše dôvody budú tak nastavené, že na zastupiteľstve prejdú,“ dodal.

Ešte zložitejšia situácia je v Martine, kde sa dlžná suma vyšplhala na 244-tisíc eur. Od 1. júla prišlo v klube k výmene celého vedenia. Novým prezidentom sa stal Michal Taliga a riaditeľom Milan Murček. Vo funkcii skončil aj generálny manažér Martin Kalnický.

„Od prvých dní sa venujeme tomu, aby sme dostali licenciu a pre Martin udržali hokej, ktorý je symbolom mesta. Sme v kontakte so všetkými hráčmi, ktorým dlhujeme peniaze. Väčšina z nich s našimi dohodami súhlasila. Máme pripravenú nejakú hotovosť. Verím, že licenciu dostaneme,“ tvrdí hlavný akcionár klubu Taliga.

V Martine začínajú s prípravou na novú sezónu 20. júla. O týždeň by mali pod vedením nového trénera Ivana Dorniča vykorčuľovať na ľad. „Každý deň rokujeme s možnými sponzormi a všetko smeruje k tomu, aby sme boli úspešní. Mrzí ma len, že predchádzajúce vedenie dopustilo, aby sa situácia dostala až takto ďaleko,“ doplnil.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Hant Skalica