Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Dukla Trenčín vyjadrila Lintnerovi podporu vo voľbách

Bývalý hokejista Richard Lintner získal na svoju stranu ďalší klub z najvyššej domácej súťaže vo štvrtkových voľbách prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja.

23.06.2015 15:00 , aktualizované: 16:10
Richard Lintner Foto: ,
Kandidát na prezidenta SZĽH Richard Lintner.
debata

Po zástupcoch Martina a Banskej Bystrice podporili jeho kandidatúru v súboji s Igorom Nemečkom zástupcovia jeho materskej Dukly Trenčín, ktorá ho oficiálne navrhla na prezidentskú funkciu.

Za vojakov prídu na kongres do Bratislavy predseda predstavenstva Viliam Ružička, generálny manažér Ján Kobezda a akcionár klubu František Hossa.

Keďže kandidáta na prezidenta musí navrhnúť súčasný člen SZĽH, oficiálne tak urobili práve zástupcovia Dukly Trenčín. „Hokejový klub Dukla Trenčín navrhuje Richarda Lintnera za kandidáta na prezidenta SZĽH, zároveň mu tak vyjadruje plnú podporu,“ uviedol na klubovom webe generálny manažér Dukly Ján Kobezda.

Lintner má našu dôveru a podporu, ubezpečuje Chára

Otvorenú podporu Richardovi Lintnerovi, kandidátovi na funkciu prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH), vyjadrili osobnosti slovenského hokeja, ktorí pôsobia v zámorskej NHL aj doma na Slovensku. "Marián Hossa, Zdeno Chára, Andrej Sekera, Ľubomír Višňovský, Tomáš Tatar, Jaroslav Halák či Marián Gáborík sú presvedčení, že Lintner má všetky predpoklady na túto zodpovednú funkciu,“ informoval v tlačovej správe PR manažér Lintnerovho tímu Richard Fides.

K slovenským reprezentantom v NHL sa pripojili aj ďalšie hokejové osobnosti z domáceho či európskeho ľadu, ale aj bývalí skvelí hráči vrátane reprezentantov SR. Patria medzi nich Branko Radivojevič, Zdeno Cíger, Jozef Stümpel, Marcel Hossa, Michal Handzuš, Richard Zedník, Rastislav Staňa, Ľuboš Bartečko, Radoslav Suchý, Ján Lašák, Jerguš Bača, Ján Laco, Milan Bartovič, Ladislav Nagy, Dominik Graňák, Róbert Petrovický či Ľubomír Sekeráš. Tí všetci by chceli, aby zo štvrtkovej voľby prezidenta na kongrese SZĽH v Bratislave vzišiel ako víťaz Richard Lintner a nie doterajší šéf zväzu Igor Nemeček.

"Veľmi pozorne sledujeme dianie na Slovensku pred nadchádzajúcim kongresom SZĽH. Sme presvedčení, že slovenský hokej potrebuje nový impulz a silnú osobnosť, ktorá dokáže pozitívne rozvíjať hokej od mládežníckeho až po reprezentáciu. Rišo predstavil zmysluplný a ambiciózny program, ktorý pomôže slovenskému hokeju. Ako kandidát na funkciu prezidenta SZĽH má preto našu plnú podporu a dôveru,“ povedal bývalý kapitán slovenskej reprezentácie Zdeno Chára.

Podporné slová Lintnerovi vyjadril aj čerstvý už trojnásobný víťaz Stanleyho pohára Marián Hossa. "Nadchádzajúci kongres SZĽH je dobrou príležitosťou na zmenu, ktorú slovenský hokej tak veľmi potrebuje. Slovensko je hokejová krajina a má výborných fanúšikov. V poslednom období však imidž tohto populárneho športu nie je najlepší. Slovenskému hokeju potrebujeme vrátiť dôveru. Rišo Lintner a jeho tím majú na to všetky predpoklady,“ povedal útočník Chicaga Marián Hossa.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dukla Trenčín #Zdeno Chára #SZĽH #Richadr Lintner