Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tománek: Na hviezdnu kariéru nemyslím. Snažím sa zabezpečiť rodinu

Nezachránili ho góly ani asistencie. O najproduktívnejšieho hokejistu slovenskej extraligy v ročníku 2014/2015 nemajú v Nitre záujem. Útočník Roman Tománek (29) zaznamenal v ostatnej sezóne 78 bodov (33+45). "Nechcem sa brániť ani útočiť, ale nazbieral som solídny počet bodov, nehral som len na seba. Možno tréner čakal niečo iné a nesplnil som to," tvrdí rodák z Považskej Bystrice.

04.05.2015 18:30
Roman Tománek, hokej, HK Nitra Foto: ,
Roman Tománek.
debata

Prekvapilo vás, že v Nitre už nepočítajú s vašimi službami?
Už som o tom vedel zhruba tri či štyri týždne. Po viacerých debatách s vedením klubu sme dospeli k názoru, že v Nitre nebudem pôsobiť. Oznámili mi, že chcú ušetriť peniaze a mám si hľadať nový angažmán.

Zaregistrovali ste vyhlásenie riaditeľa klubu Miroslava Kováčika, že vaša výkonnosť nebola primeraná vašim kvalitám?
Podobné veci nečítam. Neberiem nikomu jeho názor. Netvrdím, že som hral každý zápas výborne, to sa ani nedá. Vždy som sa snažil odvádzať svoju robotu najlepšie, ako viem. Myslím si, že som to výsledkami dokázal.

Aké spomienky si uchováte na štvorročné pôsobenie v Nitre?
Bola tu neopísateľná atmosféra. Diváci spievali moje meno a vymysleli mi aj pesničku. Ľudia žijú hokejom v meste i na štadióne. Našiel som si tu veľa priateľov a nikde nie je napísané, že sa sem ešte nevrátim.

Je niečo, čo vás v Nitre sklamalo?
Najviac ma mrzí, že sme nedosiahli na titul. Vlani sme k nemu mali blízko, veď sa o ňom rozhodovalo až v poslednom zápase. Kariéra hráča trvá niekoľko rokov, chcel by som raz získať titul, nech mám po kariére peknú pamiatku.

Banskobystrický zakončovateľ Petr Kafka sa vyjadril, že nechápe, ako môže hráč vašich kvalít pôsobiť desať rokov v slovenskej extralige. Čo si o tom myslíte?
Treba sa opýtať jeho, keď to povedal (smiech). V mladosti som bol problémový hráč a hokej som vnímal inak ako v súčasnosti. Už nemám dôvod hľadieť späť. Sústredím sa na prítomnosť. Hokej je moja práca a cieľom je zabezpečiť svoju rodinu. Budem hrať tam, kde mi utvoria najlepšie podmienky. V dvadsiatke človek uvažuje nad hviezdnou kariérou, ale ja už mám tridsať a musím myslieť na iné veci.

Ktoré kluby majú záujem o vaše služby?
Je ich viacero. Priorita je zahraničie, na Slovensko sa môžem vrátiť kedykoľvek. Kým nie som úplne najstarší, chcem si vyskúšať zahraničnú súťaž. Nerád sa núkam a chcem zakotviť v klube, ktorý má o mňa záujem.

Ako vidíte doterajšie vystúpenie slovenských hokejistov na majstrovstvách sveta v Česku?
V kádri mám niekoľko kamarátov a držím im palce. Verím, že sa chlapcom podarí dosiahnuť úspech, hoci vstup do turnaja im nevyšiel podľa predstáv.

Zagratulovali ste rodákovi Andrejovi Meszárošovi k dvom gólom proti Bielorusku?
Samozrejme. Po zápase sme spolu telefonovali a dal som si symbolický pohárik na jeho počesť. Sme výborní kamaráti, na základnej škole sme dokonca sedeli v jednej lavici.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Roman Tománek