Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stavjaňa zostáva v Nitre, hráči vraj budú dostávať menej peňazí

Hokejistov HK Nitra povedie aj v sezóne 2015/2016 tréner Antonín Stavjaňa. S vedením bronzového tímu poslednej sezóny Tipsport extraligy sa už dohodol na podmienkach kontraktu, je potrebné ešte dotiahnuť niektoré detaily.

20.04.2015 15:36
Antonín Stavjaňa Foto: ,
Antonín Stavjaňa.
debata (1)

Stavjaňa je na lavičke tímu spod Zobora od leta 2012. Také dlhé obdobie v Nitre nečakal: „Aby som pravdu povedal, určite nie. My sme raz s manželkou prechádzali cez Nitru, kde sme sa zastavili za známymi. Vtedy sa ma spýtala, či sa sem ešte niekedy vrátim. Odvetil som, že o tom pochybujem. Z toho vidieť, že som to príliš nepredpokladal. Ale nakoniec sa to takto vyvinulo,“ uviedol v rozhovore pre klubový web Antonín Stavjaňa.

Kouč neočakáva, že príde v tíme k veľkému prievanu v porovnaní s poslednou sezónou. V Nitre chcú dávať na platy hráčov menej ako v sezóne 2014/2015. „Takže vyvstáva otázka na každého hráča, či podmienky akceptuje. Je tu, samozrejme, obrovská motivácia pre tím, a to je Liga majstrov. Rokovania určite nebudú jednoduché, ale som toho názoru, že pre hráčov, ktorí v Nitre pôsobia, nie je angažmán v tomto klube len otázka peňazí. Chceme, aby to mužstvo bolo zložené z hráčov, ktorí majú ku klubu, mestu i regiónu nejaký ten vzťah, a následne to potrebujeme doplniť o vhodné hráčske typy. Veľký záujem hrať prejavili Jožo Stümpel, Dušan Milo, a teda je na čom stavať,“ doplnil pre hknitra.sk Stavjaňa.

Nitra je skôr ofenzívne a technické mužstvo. Nič by sa na tom nemalo zmeniť ani v ďalšej sezóne. „Chcelo by to však, aby ten tím bol vyvážený. Určite nehľadíme len na štatistiky v kanadskom bodovaní. Musíme mať aj spoľahlivé defenzívne typy. Nechcem v tomto smere predbiehať. Ofenzívny hokej sa mi, samozrejme, páči a mám pre ofenzívnych hráčov pochopenie. My nemáme v Nitre malú plochu ako v Poprade či v Banskej Bystrici. Je dôležité tomu prispôsobiť skladbu tímu. Hovoril som už s hráčmi a povedal som im, že by som chcel pokračovať v nátlakovej hre, ale vieme, akým vývojom sa hokej uberá. V dnešnom modernom hokeji sa ustupuje od časovania, je tam viac reakcií. Hokej je rýchlejší, tvrdší a je dôležité, aby na to hráči pristúpili. K tomu ich chceme tlačiť. Ono to nemusí byť miestami také krásne, ale je to viac účinné. Samozrejme, obraz hry je vždy previazaný s výsledkami. Keď budeme úspešní, môžeme niečo pridať aj na kráse, ale v prvom rade všetkých zaujíma výsledok,“ doplnil Antonín Stavjaňa.

Nitranov čaká prvý vrchol sezóny už v jej úvode, keďže sa predstaví v Lige majstrov. Príprava na ľade sa preto začne už 19. júla. Asistentom Stavjaňu naďalej zostáva Andrej Kmeč.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #HK Nitra #Antonín Stavjaňa