Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Podkonický ukončil kariéru, bude asistentom trénera v HKM Zvolen

Bývalý slovenský hokejový reprezentant a v posledných troch sezónach opora HKM Zvolen Andrej Podkonický sa rozhodol ukončiť hráčsku kariéru. Od novej sezóny bude pod Pustým hradom asistentom hlavného trénera Josefa Tureka.

09.04.2015 11:27
Zvolen, Košice Foto:
Andrej Podkonický v drese Zvolene s trofejou pre víťaza extraligy v sezóne 2012/2013.
debata

Čoskoro 37-ročný rodák zo Zvolena sa rozhodol zavesiť korčule na klinec zo zdravotných dôvodov. Počas kariéry sa v roku 1998 tešil v drese Portlandu z triumfu v prestížnom Memorial Cupe a s desiatimi bodmi bol aj najproduktívnejším hráčom turnaja. V roku 2013 získal so Zvolenom slovenský titul.

Podkonický okúsil v drese Floridy a Washingtonu aj zámorskú NHL, celkovo v profilige nastúpil v ôsmich stretnutiach a dal v nich jeden gól. V Európe hral aj za IFK Helsinki, Slovan Bratislava, Iserlohn, Liberec, Viťaz Podoľsk, Kometu Brno či Mladú Boleslav.

„Dlhodobé zdravotné ťažkosti ma viedli k operácii a mnohým ďalším lekárskym konzultáciám. Dospeli sme k záveru, že moje telo by už nebolo schopné podávať výkony, ktoré by mňa samého uspokojovali. Rozhodnutie vyzliecť dres sa nerodilo ľahko, no prednosť dostalo zdravie. Som ale rád, že pri hokeji zostávam, keďže som prijal novú výzvu,“ uviedol na klubovom webe Andrej Podkonický, ktorý si slovenský reprezentačný dres obliekol v 47 stretnutiach (11 gólov). Hral na svetových šampionátoch 2007, 2008 a 2010.

Vo Zvolene bude asistentom spoločne s Milanom Čankym. Generálnemu manažérovi a riaditeľovi pre hokejové operácie pribudne v HKM ďalšia funkcia. „Za hru a výsledky býva zodpovedný hlavný tréner. Keďže však mužstvo skladáme spolu, nechcem sa vyhnúť tejto zodpovednosti ani ja. Preto sa budem podieľať na chode hráčskeho kolektívu aj aktívne,“ uviedol na klubovom webe HKM Milan Čanky a doplnil: „Andrej bude vždy poruke hlavnému trénerovi, ja chcem vytvoriť akési prepojenie medzi tímom a vedením, so zámerom pružne reagovať na situáciu v mužstve. Samozrejme, budem na striedačke pri každom zápase a popri povinnostiach generálneho manažéra chcem pomôcť aj v tréningovom procese.“

Vo Zvolene by mali začať s letnou prípravou na nový ročník 4. mája.

debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Podkonický #HKM Zvolen