Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Corbeil pozná trest za údery vyrážačkou. V piatom finále nenastúpi

Hokejová Banská Bystrica nebude mať vo štvrtkovom piatom finále Slovnaft play off Tipsport extraligy na ľade Košíc k dispozícii brankára Mathieua Corbeila.

08.04.2015 20:52
Tomáš Hrnka, Mathieu Corbeil Foto: ,
Zľava: Tomáš Hrnka z Košíc a Mathieu Corbeil z Banskej Bystrice.
debata

Disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja zastavila 23-ročnému Kanaďanovi činnosť na jedno majstrovské stretnutie nepodmienečne za trest v hre v pondelkovom štvrtom finále. Corbeil dostal zároveň finančnú pokutu. „DK SZĽH prihliadala aj na ďalšie skutočnosti a doplňujúce podklady,“ uvádza sa v rozhodnutí komisie, ktoré zverejnil web Slovenského zväzu ľadového hokeja.

Corbeil sa proti pravidlám previnil na veľkonočný pondelok už v 45. sekunde zápasu. Po tom, čo zastavil strelu Bartánusa na bránkovej čiare, sa strhla mela pred jeho svätyňou a Kanaďan sa začal oháňať po súperoch vyrážačkou a viackrát trafil obrancu Košíc Michala Šedu. Kým v zámorí by mu to prešlo bez výraznejšieho trestu, podľa pravidiel IIHF oslabil tím na päť minút a dostal aj trest v hre, za čo automaticky putoval pred disciplinárnu komisiu.

„V Severnej Amerike sú podobné súboje bežné. Priznám sa, nevedel som o tomto pravidle, ale to nemá byť ospravedlnenie. Brankár sa potrebuje chrániť. Teraz už viem, že v Európe sa to nerobí. Je to moja chyba, aj keď idete šoférovať, musíte poznať predpisy,“ hovoril po stretnutí Corbeil, ktorého nahradil v bránke Andrej Košarišťan.

Banská Bystrica napokon vyhrala štvrté finále 2:1 a vyrovnala sériu na 2:2.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC 05 Banská Bystrica #Mathieu Corbeil