Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Košice si doma veria, súper cíti pohodu

Začína sa prakticky odznova. Finále hokejovej extraligy medzi Košicami a Banskou Bystricou je vzácne vyrovnané - 2:2 na zápasy.

09.04.2015 12:00
Košice, Banská Bystrica Foto: ,
Košice budú chcieť potvrdiť domáce víťazstvá.
debata

Každé mužstvo si doteraz udržalo domácu neporazenosť. Košičania sa po dvoch domácich víťazstvách ujali v sérii vedenia – 2:0. Banskobystričania sa nevzdali a na svojom úzkom klzisku stav vyrovnali.

„Cítime sa v psychickej pohode. Je dôležité, že sme doma dvakrát zvíťazili. Dobrú fazónu chceme potvrdiť aj v Košiciach. Musíme byť agresívni, rýchli, prví na puku a nedať im priestor. Vtedy môžeme byť úspešní. Celá sezóna je náročná, ale únava nehrozí. Vo finále sú veľké emócie, ktoré vám nedovolia poľaviť. Keď sa vám darí, telo rýchlejšie regeneruje,“ tvrdí banskobystrický útočník Milan Kytnár.

Bývalý hráč Karlových Varov či Slovana Bratislava zamieril do Banskej Bystrice na začiatku sezóny. „Svoje rozhodnutie neľutujem. Bolo správne. Dostávam veľa priestoru na ľade, mužstvu sa darí a hráme o majstra Slovenska. Viac som si nemohol priať,“ dodal.

Hokejisti Banskej Bystrice sa na východ republiky presunuli už deň pred stretnutím. „Do Košíc je dlhá cesta a takto sa nemusíme nikam ponáhľať. Treba spraviť všetko pre to, aby sme mali pohodu. Vo finále rozhodujú maličkosti,“ vraví brankár Andrej Košarišťan.

Finálovú sériu si prvýkrát vychutnal v ostatnom zápase. Hneď v jeho začiatku nahradil v bránke Kanaďana Mathieua Corbeila, ktorý dostal pre dnešný zápas dištanc.

„Vždy je ťažšie byť na striedačke či tribúne. Odtiaľ vývoj neovplyvním. Mám vždy veľké nervy a obávam sa o každý moment. Na klzisku ma pohltí zápas, sústredím sa na svoju hru. Finále si užívam, je to špeciálny moment pre všetkých divákov. Už len dve víťazstvá nás delia od historického okamihu,“ dodal 21-ročný rodák z Dolného Kubína.

Ako stráviť celé finále na tribúne pozná aj mladý košický obranca Erik Černák. Zranil sa v prvom semifinálovom súboji s Popradom.

„V noci som sa zobudil na silné bolesti členka. Pridala sa teplota a pár dní som absolvoval rôzne vyšetrenia. Odhalili vnútorný zápal, ktorý sa prejavil v členku. Momentálne už opuch zmizol a členok sa zahojil. Doktori mi odporučili, aby som si ešte oddýchol, lebo sa mi to môže vrátiť. Sezóna sa pre mňa skončila, nepôjdem ani majstrovstvá sveta do 18 rokov,“ uviedol mládežnícky reprezentant.

Banskobystričanov čaká na ľade Košíc náročný duel. Foto: SITA, Ján Viazanička
Banská Bystrica Banskobystričanov čaká na ľade Košíc náročný duel.

Na spoluhráčov sa pozerá z hľadiska. Najradšej by im pomohol na ľade. „Je to nepríjemné, ale zdravie je prvoradé. Musím sa s tým zmieriť a držať im palce. Žijem stále s mužstvom. Pred zápasom i po ňom som s chlapcami v kabíne a snažím sa ich povzbudiť,“ doplnil Černák. Čo by poradil skúsenejším spoluhráčom?

„Hrať svoju hru. Nemôžeme sa sústrediť na súperovo dohrávanie súbojov, agresivitu a zákernosť. Majú šikovných hokejistov, silných na puku. My máme technickejších hráčov a lepších korčuliarov. Na našom veľkom klzisku to môže byť rozhodujúce.“

Vo štvrťfinále a semifinále bodovo mlčal. V posledných dvoch zápasoch v Banskej Bystrici zaznamenal dva góly.

„Hoci nezabránili prehrám, psychicky ma podporili. Nálada v mužstve je bojovná. Berieme to, že je 0:0 na zápasy, hráme na dve víťazstvá, pričom začíname doma. Potrebujeme hrať viac na puku a zvýšiť početnosť streľby. Som presvedčený, že na väčšom klzisku využijeme svoje prednosti,“ tvrdí košický krídelník Adam Lapšanský.

Piaty diel finálovej série pokračuje vo štvrtok o 19.30 v košickej Steel Aréne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #finále #HC Košice #HC 05 Banská Bystrica #play-off extraligy