Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Handzuš: Zdá sa, že nôž pri krku nám prospieva

Evidentne unavený a so zachrípnutým hlasom hodnotil štvrté finále hokejovej extraligy líder Banskej Bystrice Michal Handzuš. „Bol to veľmi hlučný zápas, ak som chcel, aby ma bolo počuť, musel som doslova revať,“ vysvetľoval.

07.04.2015 09:12
Michal Handzuš Foto: ,
Michal Handzuš.
debata

Takýto nervózny úvod ste asi nečakali. Aký vplyv na mužstvo malo vylúčenie vášho brankára Corbeila do konca zápasu?
Zdá sa, že nám to celkom pomohlo. Obyčajne máme slabší úvod, ale toto nás ešte viac vyhecovalo. Päťminútové oslabenie sme prežili bez ujmy a potom sme už hrali to, čo chceme a vieme. K dobrému výkonu zrejme potrebujeme emócie.

Prekvapil vás verdikt rozhodcu?
Priznám sa, že aj áno, v Amerike toto nikto nerieši. Hráči ho atakovali, on potom pár rozdal a pár dostal. Aj ja si musím zvykať na niektoré európske pravidlá.

Prehrávali ste už 0:2 na zápasy a predsa sa vám podarilo vyrovnať. Nepriaznivý vývoj v sérii ste zvrátili aj proti Nitre. Pripúšťate, že pod tlakom hrá vaše mužstvo lepšie?
My asi asi naozaj potrebujeme nôž pri krku. Situácia sa však začína meniť, ak chceme titul, potrebujeme vyhrať aspoň jeden zápas aj na ľade súpera. Pod tlakom teda budeme aj v Košiciach.

Bude aj v najbližších zápasoch domáce prostredie zohrávať tak významnú úlohu, ako doposiaľ?
V Košiciach to bude iné, majú väčší ľad, na ktorom budú mať ich šikovní útočníci viac priestoru. Musíme si dať hlavne väčší pozor, nerobiť toľko chýb, ktoré v úvodných dvoch stretnutiach nekompromisne trestali. Potrebujeme jednoducho prelomiť výhodu domáceho prostredia, dokázali sme to s Nitrou, do poslednej sekundy sa budeme biť aj teraz.

Košice ste zdolali dvakrát po sebe. Je teda vaše mužstvo pred cestou na východ na koni?
To určite nie. Finále je mimoriadne vyrovnané, táto séria nemá pána. Vždy to je o jednom góle, aj dnes mohli Košice v samom závere vyrovnať. Súboj mohol nabrať úplne iný spád, ak by sa im to podarilo.

Na Veľkonočný pondelok ste súpera načali práve vy úvodným gólom zápasu. Potešil?
Je mi úplne jedno, kto dá gól, mňa potešila jedine výhra a fakt, že sme opäť zvládli existenčný zápas.

Handlovský, Hudec, Handzuš, či Heizer. Všimli ste si, že na listine strelcov tretieho a štvrtého finále dominuje písmeno H?
Aj keby ho za nás dal sám brankár Košarišťan. Vyhrali sme a to je podstatné. Teraz sa potrebujeme dobre skoncentrovať na zvyšné stretnutia, lebo uspeje ten, kto bude lepšie pripravený.

debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Handzuš #HC 05 Banská Bystrica